Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Joan Masdéu: "Alguns dies feia campana a la universitat per anar a repartir maquetes per les discogràfiques"

Va formar el seu primer grup de música amb només catorze anys

Llapis de memòria Joan Masdéu (24/04/2023)

Llapis de memòria Joan Masdéu (24/04/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230424_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui hem connectat les cançons del Llapis de Memòria del músic Joan Masdéu.

La primera cançó que hem escoltat és Jesus, Etc de Wilco; "guardo el gran record d'escoltar sovint aquest tema a la furgoneta durant els anys que vaig anar molt de bolo amb el meu antic grup de música -Wiskhyn's-". Tot seguit, ha sonat Si Te'n Vas, un dels temes que estan inclosos en l'últim àlbum del Joan Masdéu en solitari -"Els dies que vindran"-; "és un disc que parla d'anar vivint i anar cagant-la i adonant-te que no passa res. Que t'has de donar permís perquè les coses passin". Després, hem escoltat Strawberry Fields Forever dels Beatles, el grup que va despertar l'interès per la música del Joan; "va ser amor a primera vista. Ells són els responsables que, des de ben petit, somnies en muntar un grup i dedicar-me a la música. De fet, el marit d'una cosina meva per a mi era Déu perquè tenia tots els seus discos a casa".

God Only Knows dels Beach Boys és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria del Joan Masdéu; "és un dels temes de la meva vida i m'ha acompanyat en diferents etapes. La considero una de les obres mestres del pop dels anys seixanta i una de les cançons més boniques que he escoltat". A continuació, ha sonat California Dreamin de Mamas and the Papas, una cançó que transporta al Joan a la seva infància a Reus; "és una cançó que encara ara quan l'escolto, em continua emocionant de la mateixa manera que quan era petit". Després, hem escoltat Mellow Doubt de Teenage Fanclub; "els Teenage Fan Club són la banda sonora de la meva etapa universitària. Durant quatre anys, cada dia feia tres hores i mitja de tren per anar a Barcelona a estudiar Màrqueting i Relacions Públiques".

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del Joan Masdéu: Heart Of Gold de Neil Young -"és l'artista que escolto quan em poso a fer cançons. Tinc la sensació que m'ajuda"-, No En Tens Prou del mateix Joan Masdéu -"parla d'una relació tòxica que he viscut molt de prop"- i, per acabar, ha sonat Stumbling Through The Dark de The Jayhaws -"un dels meus grups preferits"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00