Sociedad

Magí Seritjol: "Sense les entitats de Tarragona no hi hauria Tarraco Viva"

El director del festival històric agraeix la participació de la ciutadania en el marc de la 25a edició

Magí Seritjol, director de Tarraco Viva / ACN

Celebrem els 25 anys de Tàrraco Viva

31:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1683292538831/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Del 8 al 21 de maig se celebrarà el vint-i-cinquè aniversari de Tarraco Viva, el festival de recreació històrica més important del sud d'Europa. La idea sorgeix al voltant de l'any 96 amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni de la ciutat. A més, en aquell moment va sortir una campanya per declarar Tarraco com patrimoni mundial de la humanitat i Magí Seritjol va decidir impulsar un projecte cultural per fer soroll sobre aquest fet. La primera edició no va arribar fins a l'any 1999 i des d'aquell moment ja va comptar amb el suport de la societat civil del municipi.

La primera Tarraco Viva amb una vintena d'actes es contraposa amb aquesta edició que tindrà 300 activitats repartides en diversos punts de la ciutat com el Camp de Mart i el Recinte Firal. Sota el lema "Poder i vida en una capital romana" es vol tornar als orígens de Tarraco com a model de ciutat per explicar com vivia la gent. Magí Seritjol en una entrevista a SER Tarragona-Ràdio Reus explica que es vol mostrar "la dualitat entre la ciutat de poder i la vida diària dels seus habitants".

Amb un programa gran i ampli, es podran veure tant grans com petits formats adreçats a tota mena de públic: "la gent podrà escollir i fer un tast de què era viure en una ciutat romana", explica Seritjol. Tot i començar en dilluns, des de l'organització s'espera que els caps de setmana es converteixin en els "plats forts" del festival.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00