Sociedad

La Biblioteca de les Coses, un espai de reaprofitament comú

Es troba al barri de Sant Salvador i es poden llogar tota mena d'articles de segona o primera mà

Responsables de l'espai / Eva Hidalgo

Tarragona

La Biblioteca de les coses és un espai on es poden trobar i adquirir objectes en format de préstec que habitualment no es fan servir diàriament. D'aquesta manera es participa en l'economia circular i en la sostenibilitat del medi ambient, ja que no es generen nous residus. Aquest projecte neix a Barcelona l'any 2020 obrint el primer espai de lloguer d'articles que tenen pocs usos com poden ser un trepant o unes crosses i tres anys després arriba al Camp de Tarragona, concretament al barri de Sant Salvador. L'Amanda Pérez, una de les impulsores, va creure que Tarragona encaixava a la perfecció per fer un projecte d'aquestes característiques.

Van obrir les portes al gener d'aquest mateix any, però hi portaven treballant des del 2021 aprenent el seu funcionament, com fer-ho sostenible i com s'havia d'explicar a la població. "No són projectes senzills ni d'implementar ni de mantenir", explicava Pérez en una entrevista a SER Tarragona-Ràdio Reus. A més, es van trobar amb certes dificultats per poder-ho tirar endavant, el més notable va ser el del finançament. Per sort, van comptar amb el suport de la Diputació de Tarragona i el de l'Ajuntament que els hi va cedir un local.

Actualment, ja disposen d'una cinquantena de donacions, però que volen continuar ampliant amb els articles més demanats com poden ser eines de taller, objectes d'ortopèdia i màquines de cosir. Han tingut una rebuda per xarxes socials molt positiva que els ha permès donar-se a conèixer pel territori i comptar ja amb una desena de socis. El somni de les impulsores seria crear una xarxa entre altres barris i municipis com Reus o Cambrils on es puguin veure més Biblioteques per així reduir la petjada ecològica. "Si hi hagués una Biblioteca de les Coses a cada ciutat, hi hauria una reducció de residus evident".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00