Tot és Comèdia
Ocio y cultura

Marc Artigau: "Em vaig enamorar molt, no ho recomano a ningú"

L'autor i director estrena a La Villarroel 'L'illa deserta' amb Miki Esparbé i Maria Rodríguez

ENTREVISTA. Marc Artigau

Miki Esparbé és Ell i Maria Rodríguez és Ella. Un actor precari que fa de repartidor i una empleada de banca graduada en belles arts amb un passat "revolucionari". D'entrada, son dues persones que podrien lligar com l'aigua lliga amb l'oli, però acaben connectant. O potser no? Es coneixen per atzar en un ascensor que s'espatlla i queda aturat força estona entre dos pisos. Què passa després? O més exactament, què hauria pogut passar si haguessin pres unes altres decisions o les casualitats de la vida no haguessin entrat en joc?

Ell i Ella acabaran sent parella, tindran mainada, seran feliços? Potser sí, potser no. 'L'illa deserta' planteja els diferents camins que podem recórrer al llarg de la nostra vida, que no necessàriament condueixen a la felicitat. "Tots venim de la casualitat i el conformisme", és una de les frases clau d'una obra que Marc Artigau va crear fa cinc anys quan estava molt enamorat: "no ho recomano a ningú, i vaig decidir fer una obra en contra d'aquest sentiment". També volia escriure sobre com ens podem enamorar d'una persona, però també d'una altra i la vida serà diferent, però també pot estar bé.

Miki Esparbé i María Rodríguez son dos actors habituals del teatre, el cinema i les sèries que mai havien treballat junts. La química extraordinària que tenen plegats és un dels elements més destacats d'aquesta producció de La Brutal, "és una cosa que ja vam veure a la sala d'assaig, que hi havia alguna cosa que no està en cap fórmula matemàtica molt poderosa".

Marc Artigau és un dels autors i directors més prolífics de Catalunya. Magí Camps a La Vanguardia el definia com "l'home orquestra de les lletres catalanes que sirve para un barrido o para un fregado". Fa dramatúrgia, traduccions, adaptacions teatrals, poesia, contes per a la ràdio. Ha escrit unes quantes novel·les en solitari (algunes premiades) i a quatre mans amb el radiofonista Jordi Basté.