Tot és Comèdia
Ocio y cultura

Nausicaa Bonnín: "Amb 'Cites Barcelona' crec que hi haurà un boom de natalitat"

L'actriu que interpreta la Sofia es retroba amb la Paula (Laia Costa) a la tercera temporada que va enganxar Catalunya fa 8 anys

ENTREVISTA Nausicaa Bonnín

Barcelona

Quants anys tenies quan el bollodrama de la Sofia i la Paula de 'Cites' et va deixar amb l'ai al cor el 2015? Vuit anys després d'aquell "sí, vull" de la Paula (Laia Costa) i la Vico (Anna Moliner) i després de deixar enfonsada la Sofia (Nausicaa Bonnín) a casa seva -havent-li fet un petó a la dona que estimava-, la gran història lèsbica de la televisió pública catalana torna amb 'Cites Barcelona' aquest dilluns (dimarts s'estrena en versió original a Amazon). Al 'Tot és comèdia' ens hi hem avançat i hem parlat amb l'actriu Nausicaa Bonnín (que recentment ha estrenat el biopic de Neus Català a 'Un cel de plom'), que assegura que podria viure molts anys sent la Sofia. Fent un salt enrere en el temps, recorda en aquesta conversa com la va marcar aquella història, "fins i tot encara avui continuo sent una mica la Sofia de 'Cites' o la Sandra Benjumea d''El cor de la ciutat'" (2005-2008). Conscient d'haver-se convertit en una icona lèsbica a la televisió catalana, afirma que "el de la Paula i la Sofia eren papers molt necessaris, estàvem molt faltades de referents i em va fer molta il·lusió ser-ho".

"En la meva carrera personal, aquest personatge és dels que més he gaudit. I la Laia Costa va ser una companya de viatge meravellosa", de fet, assegura que no s'esperava gens que fessin una tercera temporada de 'Cites': "Va ser molt especial, i òbviament vaig tenir clar que diríem que sí, fóssim on fóssim!" revela. De la nova temporada, la Nausicaa només en pot avançar una cosa: "El retrobament serà molt intens". Sobre com es coneixien la Sofia i la Paula, en aquell segon episodi de la primera temporada sonava Delorean amb 'As time breaks off' en un local gai de Barcelona, havien quedat a través d'una app. Era 2015 però la manera de lligar no ha variat massa (arriben a contactar-se per Messenger i potser 'Cites' no hagués envellit tan bé...). "Jo crec que l'evolució és només que s'ha normalitzat l'ús d'aquestes eines, molta gent fa servir ara aquestes aplicacions. Abans potser era més excèntric o anecdòtic, actualment tinc molts amics que fan servir aquestes xarxes".

La tercera temporada de la sèrie, dirigida per Pau Freixas, arriba amb un repartiment que a banda de comptar amb Nausicaa Bonnín i Laia Costa, també ho fa amb Carlos Cuevas, Aina Clotet, David Verdaguer, Dulceida, Ivan Massagué, Carmen Machi, Gonzalo de Castro i Eva Santolaria, entre d'altres. Els capítols originals que es podran veure a Amazon a partir de dimarts són bilingües (català i castellà, 50-50%) i per TV3 s'emetrà a partir de dilluns en català (doblades les parts castellanes), fets que han aixecat algunes crítiques entre el públic. "Jo no hi entro, puc entendre totes les parts: doblar el castellà ho veig absurd, però també entenc que TV3 emeti en castellà", comenta.

La sèrie, per qui no la conegui, narra trobades entre desconeguts que s'han conegut a través d'una app, o en un forn, o en un bar... I l'espectador assisteix a com és la primera cita quan entren en escena les pors, secrets i expectatives. Cada capítol mostra la història de dues cites, i al llarg de la temporada, els personatges s'entrellacen i es creuen algunes històries.