Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Lamine Yamal no és Messi, però és el més semblant"

Aureli Altimira, exdirector de La Masia, al Què T'hi Jugues: "Nico està fora del Barça i jo m'emporto les mans al cap"

Alex Caparros

Aureli Altimira, l'exdirector de la Masia, al Què T'hi Jugues

17:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1687519574728/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aureli Altimira ha repassat els noms propis de la pedrera del Barça al Què T'hi Jugues. El que va ser director de La Masia entre 2014 i 2021, ha elogiat el treball dels qui formen part del futbol base com a peça clau per a preparar jugadors del primer equip. "Hi ha molta pressió i els nanos els hi costa, però és qüestió de donar-los confiança i partits", ha assegurat. Sobre el relleu de Busquets, Altimira ha afirmat que "per a La Masia, han passat cognoms que poden ser un relleu, el que passa és que l'ombra de Busquets és molt llarga.

En aquest sentit, l'antic director del futbol formatiu ha posat en relleu que "tot i que ha faltat un punt de previsió per preparar el relleu de Busquets, el pivot del Barça ha de tenir ADN Barça". Altimira valora noms com Pau Prim, Gerard Hernàndez i Marc Casadó. Alhora, el responsable de la Masia ha qüestionat la política de fitxatges del club. "Estan treballant els juvenils i els cadets, intentant fer una molt bona feina. I després veus que el Barça Atlètic fa fitxatges estranys i paga per un que juga a la segona divisió croata", diu en referència a la incorporació de Mikayil Faye.

Lamine Yamal: "No és Messi, però és el més semblant a ell"

En declaracions al Què T'hi Jugues, ha assegurat que Yamal té capacitats similars al crack argentí. "Si xuta 10 vegades a porta, 9 van entre els tres pals. Té sang freda dins l'àrea", ha explicat. Altimira ha continuat elogiant la qualitat del jugador: "Fa coses que jugadors de 18 i 19 anys no fan. Té un talent innat". Ara bé, ha remarcat la necessitat de ser prudent, doncs "cal anar amb compte i controlar el seu entorn, però serà un jugador important, segur".

Nico: "Està fora del Barça i jo m'emporto les mans al cap"

Altimira considera Nico González el substitut natural de Sergio Busquets. "Coneix el sistema millor que ningú", ha assegurat. "Amb tots els respectes a Kessié, no entenc què fa ell dins i Nico fora", afegeix.

Ansu Fati: "No puc entendre que diguin que Ansu ha de ser traspassat"

"És inimaginable per a tots els que han treballat a la base que vulguin que Ansu marxi. De cap de les maneres", ha afirmat rotundament sobre la seva possible venda. Aureli Altimira aprofundeix en les qualitats del futbolista. "Per a nosaltres era un top, un altre dels jugadors que ha de marcar diferències", ha recordat. L'error amb Ansu Fati, segons l'exdirector de la Masia és que "va ficar el llistó molt alt". Tot i la lesió, "és un jugador diferent, que té molt de gol i que hauries de pagar molts calés", ha sentenciat.

Gavi: "El nano era un animal"

Aureli Altimira ha repassat l'estada de Gavi a les categories inferiors: "Era un jugador que anava amb els de la seva edat, però es veia que era un jugador hipercompetitiu, amb unes condicions especials". Per això, Altimira ha recordat que van decidir passar-lo al juvenil perquè "era un jugador perfil primer equip", on va acabar jugant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00