Sociedad

Música clàssica a la platja, el concert més curt de Bowie i un dilema de principis

Judit Mascó i Elisenda Roca són la Parella de fet d'aquesta setmana

Barcelona

La model i presentadora, Judit Mascó, i la periodista i escriptora, Elisenda Roca, han vingut al Parelles de Fet de El Balcó, les dues, amb una temàtica molt musical. Mascó, ara enamorada de la música clàssica, ha parlat sobre un concert multitudinari a la platja del Bogatell de Barcelona de l’Orquestra de l'Auditori. Per la seva banda, Roca ha parlat de concerts i mòbils i com els artistes es blinden contra les gravacions durant els shows.

Apropar la música clàssica

Judit Mascó ha connectat sorra, platja i música clàssica: "em va encantar". La model ha parlat del concert de l'Orquestra simfònica de Barcelona i Catalunya. "20.000 persones vam celebrar que s'iniciaca l'estiu en el dia de la música", ha explicat. El que més el va sorprendre va ser "el muntatge a nivell de so", perquè hi havia molta gent i era "espectacular" que "metres i quilòmetres més enllà se sentís bé". Elisenda Roca ho ha atribuït als equips de so catalans: "a Catalunya tenim grans tècnics".

La model creu que va ser un "concert únic al món". "Pareo i parella", ha resumit. Va ser un pícnic a la platja, amb ampolla de vi i música clàssica, perfecte per "arribar a l'èxtasi". També ha opinat que aquest amor per la música clàssica i caminar és perquè s'està fent gran: "amb els meus pares pensava, quin rollo". Però al concert del Bogatell hi havia "tanta gent de tots els perfils i totes les edats" que es va quedar parada. Un bon senyal perquè la música clàssica "sembla elitista", però quan "la fas popular és espectacular", ha apuntat, "era perfecte.

Mascó també ha mostrat la seva admiració per les arpistes i Elisenda Roca li ha fet una confessió: "et confessaré una cosa que fliparàs, a tercer de solfeig vaig dir-li al meu pare que volia fer arpa". "Amb tu sempre flipo", ha acabat Mascó. Ja han quedat Judit Mascó, Elisenda Roca i Anna Puigboltas per anar a aquest concert l'any vinent, les tres, i si pot ser, més a prop de l'escenari.

Mòbils clausurats

Elisenda Roca ha parlat d'algú "menys simpàtic", de Bob Dylan, que aquest cap de setmana fa dos concerts al Liceu de Barcelona. Judit Mascó no ho sabia, però li encanta "el gir" que ha fet el Liceu,"estan molt moderns". Roca ha lligat els mòbils constants als concerts amb el show de Bob Dylan, on els dispositius estan prohibits. "Fa molt temps que quan vas a un concert has de mirar la pantalla perquè davant teu hi ha un munt de braços, mans i mòbils que et tapen", ha constatat l'escriptora.

Aleshores ha parlat d'una empresa que "t'agafa el mòbil, hi posen una funda especial que es tanca amb un microxip i que no pots obrir fins que surts". És un mètode que es va començar a utilitzar als espectacles de cabarets eròtics i ara molts artistes l'estan començant a aplicar, perquè no suporten que els gravin mentre canten, ballen o fan comèdia. Un exemple és Bob Dylan, qui va aturar un concert, precisament, per un mòbil.

"Dylan no interactua, no és Bruce Springsteen". Mascó s'ha alarmat: "no diu bona nit?" i Roca li ha explicat que no, que "va allà, fa l'actuació i se'n va". Una vegada va portar-ho al límit. Era 2019 i havia començat a cantar, "de sobte va parar la cançó", ha explicat l'escriptora, "i es va dirigir al prosceni". Aquí s'ha parat la conversa, Puigboltas i Mascó no entenien què deia. "És el davant de l'escenari, ha aclarit Roca, i la model li ha fet broma: "es nota que ets dona d'escenari". La història de Dylan acaba que el cantant "assenyala a un espectador que estava amb el mòbil gravant i li diu «o cantem o posem»". I aquí sona una cançó més "i se'n va anar, va acabar el concert, només va tenir dues cançons.

Anar o no anar a l'Hormiguero

Les dues convidades també han comentat les paraules de Mònica López a La Caravana de Ràdio Estel. L'actriu defensava que la gent de la cultura "no hauria d'anar a l'Hormiguero" perquè Pablo Motos "blanqueja el feixisme". Elisenda Roca creu que López ha estat "molt coherent amb el que ella pensa", tot i que és veritat que "és un programa amb una audiència espectacular". Per l'escriptora és un tema de "llibertat individual": "ella té tot el dret a dir que és un programa que li sembla vomitiu".

Per la seva banda, Judit Mascó ha considerat que és una decisió "molt difícil" i que Mònica López ha estat "molt valenta". També ha explicat que ella va tenir l'oportunitat d'anar al programa de Bertín Osborne, on la protagonista era Luz Casal, i on li deixaven parlar sobre la Fundació Ared: "vaig pensar que era una oportunitat i vaig posar per davant aquestes circumstàncies a què opini millor o pitjor d'aquest senyor". Es va sentir molt bé, perquè Luz Casal va marcar els tempos, però ha estat "criticada per això". Totes dues han coincidit en què "és un dilema".

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci...