Ocio y cultura

"Amb la perspectiva de l'edat, un poema és un llibre"

L'escriptor lleidatà Josep Vallverdú ha rebut aquest diumenge la medalla centenària de la Generalitat en el marc de l'acte institucional central de la commemoració de l'Any Josep Vallverdú.

REPORTATGE: Vallverdú, cent anys de vida i llibres

02:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1688897391448/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Escriptor, dramaturg, lingüista, poeta, traductor, assagista... Josep Vallverdú pot ser definit per les moltes facetes en què ha contribuït a la literatura catalana i en català. Fidel a la seva pròpia definició com a "guerriller de la llengua", Vallverdú ha reivindicat i demanat als catalans que no deixin de parlar la seva llengua, "que no s'empra prou", i que les televisions i ràdios catalanes utilitzin un català "més depurat".

Durant l'acte que s'ha fet al Palau de la Generalitat i al que han assistit tres presidents catalans, l'actual Pere Aragonès i també José Montilla i Jordi Pujol, Vallverdú ha donat les gràcies a la seva dona, Antonieta, a la que va escriure 62 cartes per convèncer-la de què es casés amb ell fa onze anys, quan l'escriptor tenia 89 anys. Unes cartes, bromejava, que "mai veuran els editors".

Aquest diumenge 9 de juliol l'escriptor Josep Vallverdú (Lleida, 1923) ha complert 100 anys. Per a celebrar-ho, el Palau de la Generalitat ha acollit l'acte institucional central de la commemoració de l'Any Josep Vallverdú i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, li ha lliurat la medalla centenària. L'Any Vallverdú, que es troba al seu equador, va arrencar el gener de 2023 i, entre d'altres, s'han fet exposicions, taules rodones, espectacles i edicions de llibres.

Vallverdú ha dit que està vivint els actes de commemoració del seu centenari amb "serenor" i assegura que ha trobat "molta estimació i afecte" a tot arreu on ha anat. "No només és corprenedor sinó que molt emocionant", ha destacat. L'escriptor ha volgut tancar la seva intervenció amb la lectura del poema 'L'armari'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00