Sociedad

La tuneladora de la L9 del metro és a punt d'arribar a Sarrià

El Govern preveu començar a obrir les estacions del tram central a partir del 2027

La tuneladora de la L9 del metro és a punt d'arribar a Sarrià, per Bernat Herrandiz

La tuneladora de la línia 9 del metro de Barcelona està a punt d'arribar a l'estació de Sarrià. Des que es van reprendre les obres fa un any, s'han foradat 1.200 metres de túnel en terra bàsicament de granit, un material estable que permet que les obres vagin més de pressa. Ara, la tuneladora està aturada per tasques de manteniment, però s'espera que a l'agost es reprenguin les obres. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat avui les obres.

El president Aragonès visita les obres a Sarrià

El president Aragonès visita les obres a Sarrià

És qüestió de metres que la tuneladora travessi la Via Augusta i arribi a l'estació de Sarrià. El govern preveu que les obres arribin a Lesseps a finals de l'any vinent. El metro podrà anar de punta a punta de la línia 9 a partir del 2027, quan es començaran a posar en servei les primeres estacions del tram central.

El president, Pere Aragonès, ha recordat que amb aquest tram es multiplicarà per cinc el nombre de passatgers l'any de l'L9 i l'L10, i es passarà de 23 milions de passatges als 113 milions previstos quan entri en funcionament tot el seu recorregut.

Pere Aragonès i Teresa Capella en la visita a les obres

Pere Aragonès i Teresa Capella en la visita a les obres

En la seva intervenció, el president ha assegurat que les línies 9 i 10 són l'obra civil "més important" dels darrers anys. En total, entre la línia 9 i 10 encara resten una quinzena d'estacions pendents d'inaugurar. Són les del tram central i d'altres que estan previstes, però no programades encara, com la del Polígon Pratenc -en l'extrem de l'L10; o d'altres que estan finalitzades, però que no es troben en servei com Eixample Nord i Ciutat Aeroportuària (L9) i d'altres programades però no començades, com la de Motors (L10).