Què t'hi jugues!
Fútbol | Deportes

Quantes Champions té el Barça i quan les ha guanyat

El club blaugrana és un dels equips que més vegades ha alçat el títol de la Champions

Leo Messi, Neymar Jr i Luis Suárez amb el trofeu de la Champions del 2015 del Barça / Marcus Brandt

El Futbol Club Barcelona s'ha proclamat campió de la UEFA Champions League en 5 ocasions. El primer títol de la màxima competició europea va arribar l'any 1992 a l'estadi de Wembley (Anglaterra), mentre que la darrera vegada que el Barça va alçar el trofeu de la Champions va ser el 2015 a Berlín (Alemanya). Cal recordar que el Barça és un dels equips amb més títols de la Champions, situant-se per darrere de: Reial Madrid (14), AC Milan (7), Liverpool FC (6) i Bayern de Munic (6).

Pep Guardiola, amb la segona Champions guanyada amb el FC Barcelona

Pep Guardiola, amb la segona Champions guanyada amb el FC Barcelona / VI-Images

La primera Champions del FC Barcelona: Wembley, 1992 (Sampdoria 0 - Barça 1)

Tot i que anteriorment el Futbol Club Barcelona ja havia disputat la final de la màxima competició europea, la primera Champions League del club blaugrana no va arribar fins al 1992. La final d'aquella edició de la Champions es va disputar a l'estadi de Wembley i el seu rival va ser la Sampdoria d'Itàlia. En aquest sentit, el duel no es va resoldre fins a la pròrroga, on un xut de falta potentíssim del neerlandès Ronald Koeman va obrir el marcador del partit en el que seria l'únic gol de la final.

París, 2006: FC Barcelona 2 - Arsenal 1

La segona Champions del Futbol Club Barcelona va arribar a l'Estadi de França, a la ciutat de París. L'equip entrenat pel tècnic neerlandès Frank Rijkaard va superar l'Arsenal a la final després de remuntar un zero a un en contra. Els britànics es van avançar amb un gol de cap de Campbell, i no va ser fins a la segona part que els blaugranes van aconseguir igualar el marcador amb el gol d'Eto'o. Finalment, el darrer gol de la final va arribar per banda dreta després d'una bona jugada de Belletti. Amb aquest gol, el Barça va aconseguir alçar, per segona vegada, el títol de la Champions.

Roma, 2009: Barça 2 - Manchester United 0

El Futbol Club Barcelona ha disputat dues finals de Champions contra el Manchester United. La primera final va jugar-se l'any 2009, on el club blaugrana va proclamar-se campió de la màxima competició europea després d'imposar-se amb un resultat de 2-0. En aquella final, es va veure per primera vegada el duel entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo, dos jugadors que han sigut els millors del món en la darrera dècada. El duel va acabar amb la victòria dels blaugranes gràcies als gols de Samuel Eto'o i, precisament, Leo Messi.

Wembley, 2011: FC Barcelona 3 - Manchester United 1

La segona final entre el Futbol Club Barcelona i el Manchester United no va trigar gaire a produir-se. El club blaugrana va superar, un cop més, als 'Red Devils' a la final per 3-1. Els golejadors del partit van ser Pedro, Leo Messi i David Villa, mentre que Rooney va ser l'únic anotador de l'equip anglès. Per altra banda, també cal esmentar que aquesta Champions va ser la segona que va alçar Pep Guardiola en els quatre anys que va ser el tècnic del Futbol Club Barcelona.

Berlín, 2015: Juventus de Torí 1 - FC Barcelona 2

La cinquena Champions del Barça va arribar amb Luis Enique a les banquetes. L'equip del tècnic asturià va superar la Juventus de Torí a la final del 2015 amb un resultat de 3-1. Ivan Rakitic, va marcar el primer gol del partit, però, ja a la segona part, Álvaro Morata va empatar el duel amb un gol des de dins de l'àrea. No obstant això, tot i que l'equip italià va gaudir de bones oportunitats, va ser el Barça el que va aconseguir endur-se la final gràcies als gols de Luis Suárez i, posteriorment, de Neymar Jr., que va sentenciar el marcador al temps afegit de la final.