Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

"La Tendresa trenca estereotips i ens recorda que estem condemnats a entendre'ns"

L'obra d'Alfredo Sanzol arribarà en format cinematogràfic aquesta tardor

ENTREVISTA La Tendresa

ENTREVISTA La Tendresa

20:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1690460653694/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Per acomiadar el juliol, el 'Tot és comèdia' us proposa una obra de teatre que us farà riure: parlem de 'La Tendresa', al Poliorama. Per a fer-vos-en cinc cèntims: tenim una reina amb poders especials, la Reina Maragda, i les seves dues filles. Totes viatgen a l'Armada Invencible i les noies estan obligades per Felip II a casar-se amb dos nobles anglesos després d'haver envaït Anglaterra. La reina, que odia els homes perquè està fins els ovaris de tenir la vida condicionada per ells, vol evitar el seu mateix final a les filles. Té poders màgics i provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell i arriben juntes a una presumpta illa deserta. I dic presumpta perquè es pensaven que no s'hi trobarien ningú però resulta que allà hi viu un home llenyataire amb els seus dos fills mascles, que es veu que s'hi van amagar temps enrere precisament per NO haver de tornar a veure mai més una dona. Us podeu imaginar que efectivament aquests dos móns, nuclis familiars, es troben.

Pel 'Tot és comèdia' han passat l'actriu Marta Pérez, al paper de Reina Maragda, i Ferran Vilajosana, que fa de llenyataire blau cel, el fill petit del llenyataire marró i germà del llenyataire verd. Tots dos concideixen en què aquesta obra d'Alfredo Sanzol és un regal, "la simbiosi amb el públic és màgica". L'actor reconeix que és molt difícil triar, però que creu que aquesta obra (que ja la va fer, com la Marta, l'any 2019) "és la més bonica que m'ha arribat a les mans". Respecte a LaTendresa que van fer el 2019, "ara l'agafem des d'un lloc més savi, més madur, et permet un altre procés. Però no han canviat coses del text, els que hem canviat som nosaltres", explica la Marta Pérez.

L'obra 'La tendresa' planteja el conflicte de: homes que odien dones; dones que odien homes. Però el rerefons va molt més enllà d'aquesta mena de "guerra de sexes": és una crítica podríem dir als estereotips, "la funció va més enllà, no és només una crítica a la guerra de sexes sinó que el que ve a dir és que no ens podem quedar atrapat en aquests estereotips, que estem condemnats a viure plegats, estem condemnats a entendre'ns", comparteixen els dos actors. L'èxit d'aquesta peça, que ja es va demostrar el 2019 i ara- creuen que s'explica per la quantitat de temes universals que toquen. No oblidem que el que fa Sanzol és un homenatge a les comèdies de Shakespeare, per la qual cosa els elements fantàstics, la màgia, i fins i tot la transmutació de personatges hi són presents. Això fa esclatar de riure el públic, que s'entrega des del principi de l'obra. A més, com dèiem, la quantitat de temes que aborden són per a totes les edats: des de la necessitat de "matar els pares" i madurar fins al trencament dels estereotips que encara tenim.

En aquesta conversa també confessen què els provocaria una decepció més gran trobar-se en una presumpta illa deserta i passen el test que ha compartit el Poliorama.

Laura Estrada

Laura Estrada

Periodista, part de l'Aquí Catalunya i del podcast Agafa el telèfon. Acaricio gats i odio la pinya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00