Última hora

PARO DE JULIO El paro baja en más de 10.000 personas, pero se destruye empleo. Es la segunda vez en toda la serie histórica que se destruye empleo en un mes de julio

Què t'hi jugues!
Fútbol

La FIFA investiga el seleccionador de Zàmbia pel presumpte cas d'assetjament a les seves jugadores

Els treballadors de FIFPRO desplegats al Mundial han parlat amb les jugadores de Zàmbia, però no per tractar els casos d'abús de l'entrenador Bruce Mwape

El seleccionador de Zàmbia està investigat per la FIFA

Barcelona

La FIFA investiga Bruce Mwape, el seleccionador de Zàmbia, pel presumpte cas d'assetjament sexual vers les seves futbolistes, segons ha revelat The Guardian i ha pogut confirmat SER Catalunya. L'organisme confirma que es pren aquests casos "molt seriosament" i que ja han rebut la "denúncia" en relació amb la situació de la selecció africana. De moment, la FIFA no vol donar més detalls.

FIFPRO, en canvi, confirma que els treballadors que tenen al Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda ja han parlat amb les jugadores, però no per tractar aquest tema en específic sinó per conèixer-les. Les fonts diuen que han estat xerrades "informals". Ja vam explicar al 'Què T'hi Jugues!' que FIFPRO havia enviat personal per ajudar les jugadores, encara que no s'havien involucrat directament en el tema.

La notícia de The Guardian

Els fets que explica el mitjà anglès van succeir divendres passat, a l'últim entrenament abans del partit de Zàmbia contra Costa Rica. Diverses jugadores haurien presenciat com Bruce Mwape tocava els pits a una jugadora. Després, van decidir avisar al comissari de la FIFA pertinent.

La FIFA ja va obrir una investigació el setembre de 2022, quan l'Associació de Futbol de Zàmbia va derivar unes informacions relacionades amb possibles abusos sexuals de l'entrenador de l'absoluta i el de la sub-17.