Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Rosa Boladeras: "Vaig obrir-me Facebook només per poder contactar amb el meu germà"

L'actriu i regidora de cultura a l'Ajuntament de Terrassa ha connectat el seu Llapis de Memòria

Llapis de Memòria de Rosa Boladeras (07/08/2023)

Llapis de Memòria de Rosa Boladeras (07/08/2023)

56:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1691424050340/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Rosa Boladeras és actriu des de ben jove i, des del 2019, és també regidora a l'Ajuntament de Terrassa, tot i que sempre ha estat implicada en l'activisme polític. Diu que ha "pillat fort" a la política local, tot i que també ha après ma triar les persones que valen la pena i les que no. Per a ella, el més important de la feina que fa és veure els fruits de la seva lluita per assolir la igualtat d'oportunitats i "igualar" tots els ciutadans a través de la cultura.

Sigui com sigui, per a ella, "fer teatre és una qüestió de salut", i per això, tot i el mandat a l'Ajuntament de Terrassa, ha decidit que vol seguir mantenint viva la flama del teatre des d'un vessant professional.

Boladeras ha explicat també que és filla adoptada, i que "des de sempre" ho ha sabut. Tanmateix, el que no havia descobert fins fa 5 anys, és que no era filla única. Li "feia cosa" preguntar als seus pares d'on venia, "perquè no els volia fer mal", però un dia va veure un documental sobre mares adoptives que la va fer canviar de visió. "Vaig tenir l'impuls d'enviar-li un missatge a la meva mare biològica i donar-li les gràcies per la vida", ha recordat.

A partir d'aquell moment, va buscar qui era la seva mare, i a través d'una "intuïció" i de recórrer a les monges que l'havien adoptat, va trobar qui era, alhora que va descorbir que tenia un altre germà. Va trigar un any i mig a decidir-se a contactar amb ell: "Vaig obrir-me una pàgina de Facebook només per poder contactar amb el meu germà", i finalment, ell li va contestar "al cap de 15 minuts", ha relatat Boladeras. Ara, a més del germà, ha guanyat tota una nova família.

Cançons del Llapis de Memòria de la Rosa Boladeras

  • 'Sólo soy una persona', Mecano. "És el grup més visionari de la història", ha emfatitzat Boladeras, que ha dit que és "fa incondicional" de Mecano.
  • 'Pel teu amor (Rosó)', Emili Vendrell. "La podria escoltar cada dia de la vida", ha confessat Boladeras sobre aquesta cançó. La va conèixer de petita, a través de la seva família, que sempre ha estat "connectada al món de l'art".
  • 'One for my baby', Ella Fitzgerald. Boladeras va descobrir aquesta artista gràcies als seus pares.
  • 'Nevermore', Queen. Els veïns de l'actriu van ser els encarregats d'introduir-la al món de Queen.
  • 'One more night', Phil Collins. La transporta a la seva època treballant a Ràdio Rellinars, la qual va fundar amb un grup d'amics i des d'on feien activisme polític.
  • 'Village Gheto Land', Stevie Wonder. Una de les cançons que va descobrir mentre anava de gira amb Golfus de Roma per tota Espanya, on va enamorar-se del pare de la seva filla gran, la Sara.
  • 'Pequeño vals Vienés', Sílvia Pérez Cruz. Boladeras ha expressat que aprecia a la Sílvia per com canta, i a García Lorca per com escrivia.
  • 'Zombie', The Cranberries. L'ha escollit per la fortalesa i la valentia que li transmeten les dones que "han patit traumes, però que lluiten per la llibertat".

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per en Jordi Manau, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00