Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El Barça durà els seus actius digitals i audiovisuals a la borsa de Nova York

El club reven un percentatge de Bridgeburg Invest (filial que gestiona Barça Studios) i engega un nou projecte als Països Baixos per desenvolupar tots els seus actius digitals i audiovisuals de la mà del fons nord-americà Mountain & Co. La nova empresa 'Barça Media' sortirà a la borsa Nasdaq de Nova York

BARCELONA, SPAIN - APRIL 17: FC Barcelona President Joan Laporta gives a press conference while showing a referee technical report in response to recent allegations over payments made to referees by the club, at Spotify Camp Nou on April 17, 2023 in Barcelona, Spain. UEFA and Spanish authorities are investigating Barcelona over the payment of millions of euros to the company of Jose Maria Enriquez Negreira, the former vice-president of Spanish football's refereeing committee. If found guilty, UEFA's investigation could lead to a Champions League ban for the club. (Photo by David Ramos/Getty Images) / David Ramos

Barcelona

Els actius digitals i audiovisuals del Barça aterraran a la borsa Nasdaq de Nova York si els socis del club blaugrana així ho aproven en Assemblea, tal i com ha fet públic aquest migdia la mateixa entitat barcelonista. Aquest serà l'últim pas després que aquest divendres el club hagi aconseguit tancar la revenda d'un 30% d'accions de Bridgeburg Invest SL, la filial que explota part del contingut audiovisual i digital i que és propietat, en la seva majoria, del Barça. L'estiu passat, Socios.com i Orpheus Media (propietat de Jaume Roures) van adquirir-ne el 49,5% a parts iguals per 200 milions d'euros a pagar a tres anys vista, cent per cap. Inicialment, en van posar 20 (10 cada una). Aquest passat juny, les dues companyies havien d'abonar 30 milions d'euros cadascuna, un ingrés que estava previst en el pla de viabilitat que el Barça va presentar a LaLiga. Totes dues companyies van demanar aplaçar el pagament fins el proper desembre, una situació que va fer que LaLiga bloquegés aquests 60 milions i frenés les inscripcions dels nous fitxatges i dels jugadors renovats.

Aquest divendres, el Barça ha trobat solució a tot plegat i ha desenvolupat un nou projecte que el durà a traspassar fronteres. El fons alemany Libero Capital i la societat neerlandesa Nipa Capital han assumit els 60 milions pendents i, a la vegada, han adquirit una àmplia participació futura a Bridgeburg Invest SL que es farà efectiva en els propers cursos. El total de la seva inversió serà de 180 milions d'euros en tres anys: 60 aquest mes d'agost, 60 el juny del 2024 i 60 més el juny del 2025, deixant el percentatge de propietat de Socios.com i Orpheus Media en un 2,5%. Cap de les dues empreses invertirà més diners a Bridgeburg Invest.

En els propers dies, a mesura que el club ingressi -a terminis dins aquest agost- els primers 60 milions d'euros de Libero i Nipa Capital, s'aniran produint les inscripcions pendents. A Ronald Araujo, ja inscrit, el seguiran Ilkay Gündogan, Oriol Romeu, Sergi Roberto, Iñaki Peña, Íñigo Martínez i Marcos Alonso.

Sortida a borsa de Barça Media

Gràcies a l'entrada de Libero Capital i Nipa Capital, el Barça fundarà una nova empresa amb seu als Països Baixos: Barça Media. A què es dedicarà aquesta empresa? A desenvolupar tots els projectes audiovisuals i digitals del Barça. Barça Media assumirà tres pilars: Barça Studios (contingut audiovisual i canals OTT), Barça Vision (NFT's, metavers, projectes digitals i virtuals) i l'àrea dels eSports (competicions de videojocs).

Aquesta empresa serà propietat de Bridgeburg Invest SL, amb la participació de Mountain & Co. I Acquistion Corp, una societat nord-americana especialitzada en la recerca de finançament. Segons ha pogut saber SER Catalunya, el Barça (a través de Bridgeburg Invest) tindrà inicialment dues terceres parts de la propietat d'aquesta nova societat, que està valorada en 970 milions de dòlars. L'objectiu del club és aterrar a la borsa de Nova York -passant per l'aprovació prèvia de l'Assemblea de socis compromissaris- i posar a disposició pública el 100% de les accions, encara que existirà un topall: el club no pot perdre'n la majoria. Tot allò que superi el 49,99% de la propietat de la societat haurà de passar, de nou, per l'aprovació de l'Assemblea de socis.

Factors de risc de Barça Media

En el document de presentació del projecte, el Barça i Mountain & Co. també preveuen factors de risc que poden comportar problemes de diversa importància i que perjudicarien el negoci i la valoració de les accions de Barça Media a la borsa. Entre elles, per exemple, el cas Negreira. La imatge i la marca Barça son la cara d'aquesta empresa, així com els jugadors que puguin vestir amb la samarreta blaugrana. Un bon equip sobre la gespa i l'assoliment de títols facilitarà les coses. També son factors de risc les tecnologies que s'usen actualment per desenvolupar els actius digitals -de les quals no se'n sap el futur- i els mateixos actius, com els NTF o el metavers, el futur del qual son incerts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00