Què t'hi jugues!

El Getafe anul·la el Barça en un partit amb més faltes i polèmica que futbol (0-0)

Els blaugranes no han aconseguit superar el Getafe en un partit ple d'obstruccions

Oriol Romeu i Latasa, durant el Getafe-Barça de Lliga | FC Barcelona / FC Barcelona

No ha estat un bon inici de temporada per al Futbol Club Barcelona. Els blaugranes no han pogut superar un Getafe que, des del primer minut, ha demostrat quin era el seu objectiu: frenar el Barça amb faltes i interrupcions de joc que no permetin una certa continuïtat en el partit. Era previsible que el duel al Coliseo Alfonso Pérez fos de pocs gols i, en aquest sentit, el guió s'ha complert. Els madrilenys han posat un mur defensiu durant tot el duel que han complicat el partit als homes de Xavi. A més a més, l'àrbitre no ha xiulat un penal sobre Araujo després que Gavi toqués la pilota amb el braç, acció que ha portat certa polèmica per les imatges que oferia el VAR a Soto Grado.

El FC Barcelona no ha aconseguit superar el Getafe

El duel a Getafe ha començat amb el domini de la possessió del Futbol Club Barcelona. Els blaugranes han gaudit de les oportunitats més clares de l'inici partit on Raphinha, amb un xut de falta directa, i Oriol Romeu, que ho ha provat des de fora de l'àrea, han estat a punt de marcar el primer pel Barça. No obstant això, la primera jornada de Lliga dels de Xavi ha estat marcada per les fortes entrades que han fet els defensors del Getafe sobre els futbolistes blaugranes. L'equip madrileny ha aconseguit frenar el joc del Barça amb obstruccions constants que no han permès que els blaugranes tinguessin opcions a tenir un joc fluït.

Raphinha ha vist la vermella a la primera part

Tot plegat ha provocat que, amb el pas dels minuts, el partit s'anés escalfant. I, precisament, quan Raphinha estava set el jugador més perillós del club blaugrana, ha comès una clara agressió sobre Gastón Álvarez. L'atacant brasiler ha tret el colze en una cursa a l'espai i, directament, l'àrbitre no ha dubtat a expulsar el jugador del Barça. Cal esmentar que Raphinha havia rebut diverses faltes que, probablement, han provocat que el jugador fes l'agressió. Per altra banda, el Getafe podria haver marxat a la mitja part amb algun jugador expulsat, ja que Jaime Mata i Damián Suárez han comés diverses faltes de targeta que han estat perdonades per Soto Grado, àrbitre del duel.

Raphinha marxa del camp després de ser expulsat

Raphinha marxa del camp després de ser expulsat / Florencia Tan Jun

Jaime Mata també ha estat expulsat

Després de diverses faltes i infraccions, Jaime Mata ha acabat expulsat del partit. El davanter del Getafe ha fet una falta molt dura sobre Araujo al minut 57 de partit i, ara sí, Soto Grado no ha dubtat a mostrar-li la segona groga. D'aquesta manera, s'han tornat a igualar les forces en un partit que estava costant que hi hagués oportunitats de gol. Ha estat aleshores quan Abde ha intentat, mitjançant les seves galopades, buscar la profunditat per banda esquerra.