Última hora

PARO DE JULIO El paro baja en más de 10.000 personas, pero se destruye empleo. Es la segunda vez en toda la serie histórica que se destruye empleo en un mes de julio

Què t'hi jugues!
Fútbol

"Lamine Yamal encarava la porteria com ho feia Messi"

"Tot al que a un nen li costava, ell ja ho sabia fer", ha afirmat el coordinador de Lamine Yamal, Inocente Díez, al seu club de formació, La Torreta

Inocente Díez, coordinador de Lamine Yamal al CF La Torreta, al 'Què T'hi Jugues!'

Barcelona

"Lamine Yamal conduïa la pilota molt ràpidament, encarava la porteria com Messi. Em recorda a ell", ha explicat el coordinador del seu primer club de formació, l'Inocente Díez. Al Club de Futbol La Torreta, va deixar les seves primeres pinzellades del que arribaria a ser: "Pensava molt de pressa també la jugada, sabia moure's. Tot al que a un nen li costa, ell ja ho sabia fer", ha dit Díez.

L'Inocente ha recordat al 'Què T'hi Jugues!' que el seu caràcter dins del camp era totalment diferent del que mostrava fora de la gespa. "Era molt rebel al camp. Ho feia tot tan fàcil...". Així i tot, Lamine com a persona era "molt tímid", ha rememorat el coordinador. I la felicitat és compartida: "Ens alegrem molt per la família. He parlat amb ell fa poc i estic molt feliç Que surti a Torreta a tots els llocs ens emplena d'orgull i de felicitat", ha afirmat.

"Pensar que arribaria on és, doncs potser sí, però no n'ets conscient. A la Torreta volem treure els nois del carrer, fer un bé social. Quan arriba un d'aquests, només amb què digui que ha sortit de La Torreta... amb això ja està pagat", ha comentat l'Inocente. Encara que ha remarcat: "Lamine ens ha descobert a nosaltres, no nosaltres a ell. Ell es va posar a jugar que era el que sabia fer".

"Es van posar uns acords que el Barça mai ha complert"

Inocente Díez ha explicat com Lamine Yamal va passar a ser jugador culer: "Aquí va venir un senyor, el va veure i va dir que el volia per fer una prova al Barça. Es va fer un document que avui dia no trobo on posava que es traspassaven els seus drets, perquè ell ja estava federat". I ha continuat: "Es van posar uns acords que el Barça mai ha complert. Puc dir que la mateixa prova la passa a l'Espanyol, però la gent el va aconsellar i va decidir Barça".

Inocente ha aclarit que ells només volen el que "és nostre per llei o per normativa". "Es va posar que es rebria una ajuda econòmica que no ha arribat mai", segons el coordinador de Lamine Yamal al CF La Torreta. "Nosaltres ho estem mirant a través de la federació espanyola. Per a nosaltres el més gran és que estigui on està, però si tenim un dret de formació, volem acollir-nos a aquest dret", ha matisat. Així i tot, ha explicat que es podria solucionar muntant uns amistosos, regalant samarretes i material al club o amb una visita del jugador.

El cas de Lamine és especial per la seva arribada a l'elit. Però Díez ha volgut portar el cas a l'escenari nacional: "Això em fa pena pel treball que es fa al futbol amateur. Tots no són Lamine i els altres també tenen els seus problemes". "Per a mi el més gran és que ells ens respongui, ell em truca i em respon. Ell, però el Barça no". Això és amb el que s'ha quedat Inocente Díez.

D'orígens humils

"La mare sempre estava al 100% amb ell. Amb el pare teníem menys relació perquè estava a Mataró i el treball li impedia portar-lo. Anava a Mataró i el portava als entrenaments perquè Lamine només volia entrenar i entrenar. L'entorn familiar, un 10, família humil i treballadora", ha explicat Díez.

L'Inocente s'ha mostrat molt orgullós que el futbolista no s'oblidi dels seus orígens: "Fa poc va estar aquí i ens vam saludar. Se'n recorda de mi. Se li ha comunicat i ha donat el vistiplau per posar el seu nom al campus de La Torreta", ha finalitzat.