Jaume Collboni: "La Vuelta ha de ser una festa ciutadana, que torna a situar Barcelona en el primer nivell"
L'alcalde de Barcelona comenta al Què T'hi Jugues! les afectacions a la mobilitat que viurà la ciutat
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, al Què T'hi Jugues
05:36
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1692968557222/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Les dues primeres etapes de La Vuelta tindran lloc a Barcelona, en la que serà una oportunitat de promoció per la ciutat. En aquesta edició s'ha optat per fer passar el recorregut per llocs emblemàtics i com a conseqüència, la ciutat comtal es viurà l'afectació a la mobilitat més gran de la història. L'alcalde, Jaume Collboni (PSC), ha explicat que aquest dispositiu "és producte de la voluntat que ha tingut l'Ajuntament i La Vuelta de què sigui un esdeveniment viscut per la ciutat". Collboni afegeix que "la millor forma de fer-ho és que passi per carrers, barris, llocs icònics i que sigui una festa ciutadana. Torna a situar Barcelona en el primer nivell dels grans esdeveniments nacionals i esportius".
La primera etapa serà totalment urbana. Dissabte es farà una contrarellotge per equips a les 19 de la tarda, que començarà a la platja del Somorrostro i passarà per llocs emblemàtics com l'Arc de Triomf, la torre Agbar, la Sagrada Família i acabarà a l'avinguda de Maria Cristina. "Si volem que La Vuelta, un esdeveniment internacional, es visqui a la ciutat, sobretot la contrarellotge, havia de passar pels carrers", ha explicat Collboni. A les 5 del matí començaran les afectacions al trànsit i a partir de les dues de la tarda, ja quedarà totalment tallat el pas pels vehicles i els vianants, que hauran de travessar els carrers per uns passos especialment assenyalats per a demà i que només podran fer-ho si l'organització ho autoritza. Algunes de les vies afectades són: el carrer Sardenya, el passeig Lluís Companys, el passeig de Sant Joan, la Diagonal, la rambla de Guipúscoa o el carrer Aragó.
"La recomanació és fer servir el metro"
"Barcelona té una gran tradició amb grans esdeveniments esportius. Només cal recordar les curses i les maratons. Estic convençut que la Guàrdia Urbana i els serveis tècnics de l'Ajuntament garantiran que tothom es pugui moure. La recomanació, en aquest cas, és fer servir el metro", ha dit l'alcalde socialista. Diumenge tindrà lloc l'etapa 2, l'última que passarà per Barcelona. Començarà a Mataró i acabarà a Montjuïc, en una edició número 78 de La Vuelta que compta amb grans ciclistes de renom com Vingegaard, Evenepoel i Enric Mas, que torna després de la seva lesió al Tour de França.
Sobre per què La Vuelta comença a Barcelona, l'alcalde ha explicat que "la ciutat ha estat sempre associada al món de l'esport, com els Jocs del 92, i som una de les ciutats del món amb més practicants d'esports i una de les més associades a la bicicleta, que és un mitjà sostenible, fàcil i molt democràtic". "Tot això ha fet que La Vuelta volgués tornar a Barcelona després de 61 anys", ha afegit.
"La projecció en positiu que tindrà la ciutat de Barcelona serà impresionant"
"Encara no s'ha calculat exactament l'impacte econòmic, però cal tenir present que aquest és un esdeveniment que es retransmet per 190 països del món i la projecció en positiu que tindrà la ciutat de Barcelona serà impressionant, pel que fa a la imatge i reputació. Això sempre té grans impactes econòmics", ha continuat l'alcalde sobre el rèdit econòmic que podrà extreure el municipi.
L'any que ve serà el torn de la Copa Amèrica, que també se celebrarà a Barcelona. En aquest sentit, Jaume Collboni ha explicat que amb la intenció de "tornar a situar Barcelona en el primer pla dels esdeveniments esportius", ja s'ha proposat pels Mundials d'Atletisme, per la sortida del Tour de França i el 2024 tindrà lloc la Copa Amèrica que "és el tercer esdeveniment més important del món en termes d'impacte comunicatiu".