Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!

El Barça dels contrastos s'imposa al Vila-real

Els blaugranes superen el Vila-real a la Cerámica (3-4) gràcies als gols de Gavi, De Jong, Ferran i Lewandowski i la màgia de Lamine Yamal

VILLARREAL, SPAIN - AUGUST 27: 3 of FC Barcelona drinks water prior to the LaLiga EA Sports match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on August 27, 2023 in Villarreal, Spain. (Photo by Eric Alonso/Getty Images) / Eric Alonso

Barcelona

Intercanvi de papers. El Barça, que fins ara s'havia trobat rivals tancats a la seva pròpia àrea, es trobava un Vila-real que el mirava directament als ulls en aquesta tercera jornada. De la pilota se n'havia fet propietari l'equip de Quique Setién, que bé coneix el Barça, i els culers patien seguint les seves marques en defensa i les desmarcades a l'esquena. El Barça de Xavi Hernàndez, avui d'Óscar, es caracteritzava per ser fort en defensa i no encaixar. Contra els 'groguets', però, ha necessitat d'una efectivitat que no havia tingut en aquest inici de lliga. El Barça s'emporta tres punts de la Cerámica.

El Vila-real avisava

Els primers minuts ja van ser d'avís. El VAR salvava al Barça d'un gol que Sorloth va trobar a l'esquena de la defensa blaugrana. Ter Stegen també va aturar-li un u contra u minuts després. El Barça no va fer cas a les advertències perquè no li va fer falta: en dos atacs va fer dos gols. Lamine la posava suau perquè Gavi fes el primer de cap i una bona jugada interior, gràcies a un rebot, acabava amb un regal que Frenkie de Jong aprofitava. Definia l'holandès a plaer i el Barça doblava l'avantatge.

Els gols esborraven de la memòria el que era el partit. El Barça trobava en l'efectivitat l'ajuda necessària. Però el Vila-real en un córner feia el que no havia fet en els primers 25 minuts: ficar-la entre els tres pals. El Barça continuava jugant al ritme del Vila-real i al 40' empatava, ara sí, Sörloth. Els blaugrana en defensa feien aigües a la primera part.

Dels errors, a primera vista, de Sergi Roberto, el cos tècnic assenyalava Christensen, substituït a la mitja part per Èric Garcia. El Barça va sortir més enèrgic a la segona, per canviar la tendència del partit. Però el Vila-real marcava territori. Baena superava Ter Stegen amb un xut col·locat al segon pal: 3 a 2. Pedraza, com en la resta del partit, jugava amb una catifa vermella per aquella banda, on Sergi Roberto només veia ombres.

La mateixa pel·lícula de la primera part

Semblava que es repetia la pel·lícula a la segona part. I així va ser perquè en les dues primeres accions, de nou, el Barça aprofitava les primeres ocasions. La primera gràcies al que surt amb més ganes que ningú de reivindicar-se, Ferran Torres. La insistència del '7' del Barça dins l'àrea feia que s'emportés tots els rebots i superés, per empatar, la defensa local.

Lamine era l'únic que posava màgia i creativitat. Aturava el pal els seus primers dos gols al primer equip blaugrana. El segon cop que tocava la fusta, això sí, era per assistir Lewandowski, que es trobava un regal per posar el Barça per davant. El polonès es retrobava amb el gol amb tota la porteria buida per davant.

En aquest Barça, la inexperiència dels joves, amb Lamine Yamal com a MVP del partit, conviu amb la veterania dels que ja estan contrastats. Gràcies a un exercici de resistència, el Barça, tot i les dificultats, no ha abaixat el cap. Lamine es revelava, Gündogan donava sentit i serenor i la fam amb què l'equip de Xavi ha sortit al camp han estat més grans que les debilitats en defensa. El Barça dels contrastos, ferm en atac i fluix en defensa, supera el Vila-real a la Cerámica: 3 a 4.