Què t'hi jugues!
Fútbol

El Barça és el 16è equip de la Lliga en nombre d'abonats

Hi ha sis equips de Segona Divisió i un 1a RFEF que també superen al FC Barcelona

El Barça és el 16è equip de la Lliga en nombre d'abonats

16.864 abonats. Aquesta és la xifra d'abonaments amb la que compta el Barça aquesta temporada, a l'Estadi Lluís Companys. Lluny dels 27.000 que es van posar a disposició dels socis i, per descomptat, dels que hi havia al Camp Nou. Aquesta dada fa que el Barça sigui el setzè equip de Primera Divisió en un rànquing de nombre d'abonats. A la teoria. A la pràctica: el penúltim. A més, el superen sis equips de Segona i un de 1a RFEF. El podi el formen el Reial Madrid ( més de 60.000), l'Atlètic de Madrid (més de 58.000) i el Betis (amb 52.595 i 27.000 oficialment en espera). Més de 43.000 persones separen al club blanc i al blaugrana en nombre d'abonats.

La temporada 23/24 ja està en marxa i ja tenim a la butxaca les primeres quatre jornades, per tant, en aquests moments molts equips ja tenen tancat el període per demanar l'abonament i Can Barça n'és un dels exemples. Els vigents campions de lliga, exiliats a Montjuïc per les obres del Camp Nou, només superen a quatre equips de Primera, que són l'Almeria, el Getafe, el Rayo i el Girona. El club gironí tanca la llista, però hi ha un matís molt important: d'entre aquests, només l'Estadio de los Juegos del Mediterráneo té la capacitat suficient per encabir als abonats del Barça. És a dir, que és logísticament impossible que el Getafe, el Rayo o el Girona superin al Barça. Per tant, el club blaugrana és, en realitat, penúltim.

El Barça, superat per equips de Segona

Són diversos els clubs de la Liga Hypermotion que superen, i alguns amplament, al FC Barcelona. En concret, de menys a més, es tracta de l'Elx, l'Oviedo, l'Sporting de Gijón, el Valladolid, l'Espanyol i el Saragossa. Els aragonesos han aconseguit el seu rècord històric d'abonats a Segona: 28.420. Quasi 12.000 més que el Barça. Fins i tot, hi ha un equip militant a 1aREF que supera i molt als blaugranes. És l'històric Deportivo de la Coruña, que té 26.112 abonats.

Per trobar el FC Barcelona a la taula cal anar a la part baixa. Una dada que es confirma encara més si es posa el focus a la capacitat dels estadis de la Lliga EA Sports i la Lliga Hypermotion. Dels 27 camps on caben més de 17.000 persones, és a dir, on poguessin entrar tots els abonats culers, el Barça és el número 22. 22 de 27. D'entre ells, només hi ha 5 clubs que tenen menys abonats que el Barça: Almeria, Tenerife, Levante, Racing de Santander i Albacete.

Iván Cabeza, economista especialista en el Barça, ha destacat negativament la dada i ha assegurat que és "realment sorprenent". "Aquí hi ha dos vessants: què ha fet malament el club i què és el que espera el soci o l'abonat. Si la dada és així de dolenta, és evident que des del club s'ha fet més d'una cosa malament, però el soci també n'és responsable", ha continuat. Cabeza ha obert la porta a la possibilitat que el club pugui treure més diners de Montjuïc amb menys abonats: "Si tu compres un abonament al lateral, per 500 euros i si vens entrades per valor superior a això, doncs trauràs més diners per la venda d'entrades que el que trauries si aquell seient fos d'un soci abonat", ha tancat.

Rècord històric a diversos clubs

En canvi, hi ha altres equips que compten per aquesta temporada amb els millors números de la història a la seva entitat. A Primera Divisió, és el cas de la Reial Societat (38.000 i 3.000 en espera), el Granada (17.012), el Betis, l'Atlètic de Madrid, l'Osasuna i Las Palmas.