Tribunales

El jutge sospita que la Federació Espanyola de Futbol ha canviat el seu reglament per dificultar la incriminació de Negreira

L'instructor confia que la separació de la causa del blanqueig de capitals serveixi per accelerar la investigació i tancar la instrucció en un any

Enríquez Negreira retirava en efectiu quantitats elevades de diners mentre cobrava del Barça.

El jutge que instrueix el cas Negreira, el titular del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Barcelona, ha detectat que la Federació Espanyola de Futbol ha canviat el seu reglament intern i sospita que ho ha fet amb la intenció de dificultar la incriminació de Negreira, si el cas arriba a judici.

El magistrat ha descobert que el reglament intern de l'entitat que es pot consultar actualment a la seva web no és el mateix que hi havia quan la Fiscalia va presentar la seva querella al març. A més, el reglament antic -el del març- no es pot trobar a internet ni a cap document oficial, ja que els organismes privats, com la RFEF, no estan obligats a deixar constància dels canvis que puguin fer.

El reglament actual, ha detectat el jutge, buida de competències la figura del vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, el càrrec que ocupava José María Enríquez Negreira i això fa sospitar al magistrat que es tracti d'un moviment per poder argumentar, en un eventual judici, que Negreira no podia influir en els col·legiats si el reglament no li conferia la potestat per fer-ho.

El jutge confia en accelerar la investigació

A banda, el jutge confia a accelerar a partir d'ara la investigació sobre el presumpte delicte de suborn del Barça a Negreira per adulterar la competició. La confiança en aquesta acceleració es basa en la seva decisió recent de separar de la causa la investigació del presumpte blanqueig de capitals comès pels Negreira a l'hora d'ocultar els diners que rebien del club.

El magistrat va constatar la dificultat que suposava per la investigació el fet que figurin més de 200 comptes corrents vinculats a empreses controlades pels Negreira i a través de les que es van cobrar els pagaments del Barça. El jutge, considerant que el rastreig d'aquests diners serà llarg i difícil, ha resolt que la investigació pel blanqueig sigui una peça separada.

Això li permetrà centrar-se en la investigació del presumpte suborn i confia que, si no hi ha grans entrebancs, la instrucció es pugui tancar en un any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00