El BalcóEl Balcó
Sociedad | Actualidad

DJ Bassas escull les millors cançons del piromusical de la Mercè d'aquest any

El cofundador i codirector del Sónar, Enric Palau, explica a El Balcó com han triat les 50 cançons

DJ Bassas escull les millors cançons del piromusical de la Mercè d'aquest any

DJ Bassas escull les millors cançons del piromusical de la Mercè d'aquest any

26:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1695231344910/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Som a les portes d'un cap de setmana de grans festes: Santa Tecla a Tarragona i les festes de la Mercè a Barcelona. Les festes barcelonines acaben amb el piromusical, que serà dilluns a les deu de la nit a l'Avinguda Maria Cristina. Aquest any se n'encarrega el Sónar, que ha hagut d'encabir en 30 minuts, 50 cançons dels artistes més importants que han passat pel cartell del festival de música electrònica de les últimes tres dècades. A El Balcó, Antoni Bassas, barceloní enamorat de la seva ciutat, ja sap algunes d'aquestes peces i n'ha triat tres, amb la pressió de tenir el cofundador i codirector del Sónar, Enric Palau, que ha explicat tot el que hi ha hagut darrere de la selecció.

Les cançons de Bassas

"Els barcelonins som molt militants de Barcelona i estem molt a sobre de la ciutat". Enamorat i crític, Antoni Bassas ha explicat els seus bons records de la Mercè, que "ha canviat tant com ha canviat la ciutat". Ell recorda haver anat a veure els gegants i la cavalcada. I amb el record posat, ha explicat quines són les seves tres cançons preferides de la cinquantena del piromusical de la Mercè d'aquest any.

  • Ryuichi Sakamoto. Merry Christmas, Mr. Lawrence

"Vaig descobrir-lo a l'època de Catalunya Ràdio". Per Bassas, Sakamoto fa una música "de preparació gairebé espiritual". El periodista creu que les seves cançons fan que "si estàs en un moment delicat i et poses aquesta música, sortiràs plorant com una magdalena, però refet".

  • Chic. Le Freak

Bassas ha descrit aquesta cançó amb un concepte inventat, que és el de "música postdisco", com un "funky elegant".

  • Pet Shop Boys. Always On My Mind

Un clàssic pel periodista, i també pel cofundador del Sónar, que ha constatat que "no podien faltar Pet Shop Boys".

Darrere la selecció de temes

Per l'equip del Sónar, montar aquest piromusical ha estat tot un "repte", ha explicat el cofundador i codirector del festival, Enric Palau. De les 300 cançons que guarden al calaix, van haver d'anar "mirant i discutint" per veure com donaven "sentit" a tot plegat. Necessitaven que les peces "fossin reconeixibles" i representessin "diferents moments del festival".

La idea inicial era "representar el Sónar", però sortien "massa megamixs". Finalment, cada cançó ocuparà entre 20 i 30 segons. Ha estat complicat, ja que a la limitació del temps —només tenen mitja hora per "explicar moltes coses"—, s'hi suma que s'ha de treballar amb els focs. Ara ja han vist el primer simulacre digital: "ens hem emocionat molt", ha admès Palau. L'objectiu de la selecció final és que la gent, "balli", tot i que Antoni Bassas ja ha avançat que no ballarà, mai ho fa. I que, com sempre, mirarà els focs des de casa seva.

El Balcó

El Balcó és el programa que s'emet cada tarda de 19.00 a 21.00 a SER Catalunya, presentat per l'Anna Puigboltas. Cada dia s'expliquen temes d'actualitat en profunditat o històries curioses que criden l'atenció. També hi ha espai pel debat i la conversa en profunditat, per les entrevistes a personatges rellevants i per les anàlisis concises. A més a més, cada tarda, sona la música que tria Joan Bofill i que s'ha d'escoltar aquell dia per un motiu concret. . Dimecres és el dia d'Antoni Bassas, que s'asseu a l'estudi de SER Catalunya amb un tema per posar sobre la taula. Però també hi ha espai per als llibres, amb Susanna Ruiz i Sílvia Soler i per seguir les històries de nous començaments. A més a més, l'egiptòloga, Irene Cordón, ens porta dos mil anys enrere, a conèixer com vivien les civilitzacions més antigues, que no són tan diferents a ara.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00