Batalletes de la ràdio | Becaris
Marta Vergoñós, Paula Brujats i Albert Cadanet recorden la seva etapa com a becaris a Ràdio Girona
Batalletes de la ràdio, Paula Brujats, Marta Vergonyós i Albert Cadanet
Girona
Avui entrevistem a un dels pilars de moltes redaccions: els becaris. En concret, connectem amb tres persones que van passar per Ràdio Girona i que ara estan escampats pel món. La Paula Brujats, que ara treballa a Catalunya Ràdio des de Madrid, està amb la Marta Vergoñós, que treballa a la Moncloa. Per altra banda, connectem amb l'Albert Cadanet, que està a Brussel·les treballant per l'Agència Catalana de Notícies.
La Marta i la Paula recorden que van ser becàries l'estiu del 2012, any que es va cremar l'Empordà. Abans d'això, la Marta ja va tenir temps d'encastar el cotxe de la ràdio a una barra de ferro. "Vaig fer tot el trajecte plorant, perquè em pensava que em faríeu fora" explica i també afegeix que ara per ella és motiu d'alegria: "tothom em recorda per això".
Entre els moments més mítics que van viure a la ràdio, Brujats recorda el primer ascens del Girona. "Va ser una de les connexions on més vaig patir. Jo no em sabia el nom de cap jugador".
L'Albert, becari l'any 2014, ha apuntat que el cotxe de la ràdio a ell no li van deixar. Ell es movia molt per Girona ciutat, i ha reconegut que un dia, va anar a una roda de premsa, i no hi havia ningú. "Com que era becari, no volia dir que m'havia equivocat. Crec que vaig demanar una nota de veu de valoració pel Whatsapp, i ningú ho va detectar". També recorda que l'estiu que va estar a la ràdio era l'època que estava de moda el Pokémon Go.
"Recordo molt les reunions de previsions" explica Vergoñós. "És l'únic lloc on he estat on la gent feia propostes de coses que havia vist. Cadascú amb les seves dèries".
Ràdio Girona: 90 anys
El 10 de desembre del 1933 EAJ-38 Ràdio Girona va començar les seves emissions. "Batalletes de la ràdio" és una secció per celebrar els 90 anys de Ràdio Girona. Durant els pròxims mesos a l'Aquí Girona convidarem algunes de les persones que han fet possible arribar fins aquí.