Què t'hi jugues!
Fútbol | Deportes

'Els pericos no abandonen', la iniciativa de l'Espanyol per lluitar contra l'abandonament animal

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Isaura Valle, de l'Àrea Social de l'Espanyol, que ens explica la iniciativa del club blanc-i-blau

'Els pericos no abandonen', la iniciativa de l'Espanyol per lluitar contra l'abandonament animal

Barcelona

El RCD Espanyol ha iniciat una campanya solidària per lluitar contra l'abandonament animal i per promoure la donació de material per a les protectores de Catalunya. La campanya porta el lema 'Els pericos no abandonen' i dissabte vam veure la seva imatge més icònica, quan els jugadors van sortir al terreny de joc acompanyats per gossos de les protectores 'Life 4 Pitbulls', 'Club de Kat' i 'ProGolden Barcelona'. Avui al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat de la repercussió de la iniciativa amb Isaura Valle, de l'Àrea Social del RCD Espanyol.

"Estem molt contents. Sabíem que tindria una bona rebuda, però la realitat ha superat les expectatives. Ha tingut una gran acollida. Ens consta que ja hi ha gent que ha començat a preguntar a les protectores. De fet, hi ha una família que segurament dimecres ja va a veure un dels gossets. Tant de bo trobem llar per aquests 11 i altres que també estan a les protectores", ha explicat Isaura Valle als micròfons de SER Catalunya.

Dissabte l'Espanyol es va convertir en el primer equip de la Lliga, de Primera i Segona Divisió, a saltar al terreny de joc acompanyat per gossos. "Era una idea que havíem vist en altres lligues i la volíem fer. El plat fort havia de ser la sortida dels jugadors, sabíem que a Espanya no ho havia fet ningú i volíem ser els primers. Pensàvem que podia tenir un plus la repercussió mediàtica que en un partit sortissin els 11 jugadors titulars amb un gosset cada un", ha detallat Valle a SER Catalunya, qui ha explicat que aquesta iniciativa l'havien vist a Brasil i també al Zenit.

Per altra banda, dissabte a l'estadi també es va recollir material (mantes, aliments, pinso...) i ara es podran seguir donant a les botigues del RCD Espanyol. "Ja hem omplert bastantes capses i la donació està anant super bé", ha sentenciat Isaura Valle, de l'Àrea Social de l'Espanyol, a SER Catalunya.