Sociedad

Les búfales d'aigua tornen a pasturar a l'Estany de Banyoles

Sis femelles prenyades hi pastruran durant la primavera i la tardor per posar a ratlla les herbes sense necessitat d'intervenció humana.

Cadascuna d'aquestes búfales pot pesar entre 600 i 800 quilos.

Cadascuna d'aquestes búfales pot pesar entre 600 i 800 quilos. / ACN

Girona

El Consorci de l’Estany ha posat en marxa la segona fase de la prova pilot de pastura de búfals a la zona d'aiguamolls. Sis nous exemplars de búfales d’aigua domèstiques procedents dels Aiguamolls de l’Empordà pasturaran durant la tardor i l'hivern per la zona de la Puda, al Paratge de les Cigonyes -un espai de 5 hectàrees delimitat per un pastor elèctric- amb l'objectiu de mantenir net l'espai sense necessitat d'utilitzar maquinària.

Les sis búfales -que pesen entre 600 i 800 quilos- provenen dels Aiguamolls de l'Empordà i, abans de l'estiu, l'Estany ja va acollir-ne una altra remesa. Els mesos de forta calor van tornar a l'Empordà per assegurar la seva alimentació.

El projecte té una durada de 4 anys i quan s'hagin estudiat els resultats -de moment, no s'han apreciat efectes nocius en l'espai- no es descarta estendre la pràctica a d'altres zones d'aiguamolls de l'Estany perquè, a part de ser un sistema més natural, suposa un estalvi ja que no cal ni maquinària ni mà d'obra per mantenir l'entorn en un bon estat de conservació.

Anteriorment s'havia intentat amb burros però no va funcionar igual de bé, adverteix el director del consorci de l'Estany, Albert Tubert, que considera que la xifra de búfales és l'adient i el comportament d'aquestes i també dels visitants de l'Estany ha estat exemplar en els primers mesos de posada en funcionament.

Albert Tubert ha explicat el projecte a l'Aquí Girona.

Albert Tubert, director del Consorci de l'Estany

09:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1698234925303/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00