Política | Actualidad

Turull i Batet tornen a Brussel·les pel tram final de la negociació d'investidura

El dos dirigents han arribat aquest matí a la capital belga per reunir-se amb Carles Puigdemont

Carles Puigdemont, Jordi Turull i Miriam Nogueras a Brussel·les el passat divendres 3 de novembre

ACN

La negociació per a la investidura entre el PSOE i Junts per Catalunya torna a reactivar-se. El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el president del grup al Parlament, Albert Batet, han arribat a primera hora d'aquest matí a Brussel·les per continuar la negociació per a la investidura conjuntament amb Carles Puigdemont. El partit havia refredat dijous passat l'expectativa d'un acord imminent, però malgrat tot els dos membres de la direcció permanent de Junts han tornat a la capital belga en menys de 48 hores. Segons fonts coneixedores de la negociació, aquest diumenge no hi ha prevista cap reunió presencial amb el PSOE. El retorn a Brussel·les indica, però, que continuen els contactes interns al mes alt nivell i que les converses tornen a estar en un moment decisiu.

La negociació amb el PSOE s'havia encallat des de dijous per discrepàncies en l'abast que ha de tenir l'amnistia. El partit de Puigdemont vol que la mesura empari també a alguns dirigents independentistes que tenen processos judicials oberts que no estan estrictament lligats amb l'1 d'octubre, però que el partit considera que estan patint "lawfare", és a dir, una persecució judicial abusiva pel fet de ser qui són. El cas paradigmàtic, segons han explicat fonts de Junts a Ser Catalunya, és el cas Volhov, i en concret la causa que afecta a Josep Lluís Alay, el cap de l'oficina de l'expresident Puigdemont.

En un missatge a les xarxes socials, el propi Puigdemont ha deixat clar aquest matí que és aquí on es manté la dificultat de l'acord, intentant justificar la inclusió d'aquests casos en l'amnistia: "l’ús estratègic de les lleis per perjudicar dissidents o rivals polítics no busca fer justícia sinó aconseguir, per mitjans inacceptables en democràcia, efectes polítics a través del poder judicial".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00