El BalcóEl Balcó
Sociedad

Triomfar com a actriu amb només 12 anys: "Al principi actuava per divertir-me, ara també, però professionalment"

Ens visita l'artista Ania Guijarro, una de les protagonistes de "Stella Maris" el grup de pop cristià de la nova sèrie "La Mesías"

Triomfar com a actriu amb només 12 anys: "Al principi actuava per divertir-me, ara també, però professionalment"

Triomfar com a actriu amb només 12 anys: "Al principi actuava per divertir-me, ara també, però professionalment"

21:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1701113035545/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Només té 12 anys, però l'Ania Guijarro ja en fa molts que té clar que el seu somni és ser actriu. A la seva fitxa d'artista podem veure que és una actriu molt polifacètica: parla sis idiomes, entre ells el romanès i el xinès, balla, canta, pinta, toca el piano i la bateria i, a més, fa equitació. Però a l'Ania la coneixem perquè, tot i la seva curta edat, va participar en els dos primers capítols de la sèrie de Berto Romero "El otro lado" i ara, recentment, s'ha convertit en la Beth Puig Baró, la setena dels 8 germans de "La Mesías".

"Ets una Stella Maris"

"He anat a dos o tres concerts a la meva vida". Tot i això, l'Ania es convertirà en protagonista i actuarà davant de milers de persones el 30 de maig amb el grup Stella Maris, a la pròxima edició del festival Primavera Sound. "Tenim totes les coreografies, però encara no hem començat a preparar-nos". La jove actriu va haver de passar diversos càstings abans de ser seleccionada per formar part de la sèrie d'èxit. Inicialment, va presentar-se per interpretar un paper que finalment va acabar desapareixent del guió. Durant un dels càstings, però, l'Ania va coincidir amb els Javis: "Em van preguntar si podia cantar o ballar i els vaig fer un ball de dansa contemporània. Els va agradar i em van dir que era una Stella Maris. El ball que els faig fer l'han inclòs a un dels videoclips."

Un somni que va aparèixer aviat

El somni de l'Ania de convertir-se en actriu va començar quan era molt petita. La seva mare, la Magda, ho atribueix a l'afició al teatre: "Ens feia obres de teatre a casa i des de molt petita, cada cap de setmana, més que anar al cinema, la portàvem a obres de teatre. Li agradava que la traguessin a l'escenari i ens demana ser a primera filera." Cada vegada que mirava la televisió, la Magda recorda com l'Ania li demanava ser-hi allà. Va ser llavors quan la van apuntar a una agència i va començar a seleccionar els càstings que li interessaven. Al principi només participava en un al mes.

L'Ania no recorda exactament en quin moment va néixer aquesta afició, però sempre ha estat fascinada pel món de la interpretació: "Sempre que actuo em sento molt bé. Va començar com una cosa que feia per divertir-me, encara ho faig, però ara professionalment." Però la jove actriu, a més de l'actuació, és bona estudiant i practica dansa contemporània, hípica i equitació, entre altres extraescolars. I, tot i que els seus pares tenen una lluita constant perquè tingui més temps lliure, l'Ania no es planteja deixar enrere res. Una actitud i maduresa que enorgulleix la seva mare: "Tota aquesta dedicació i esforç són admirables. Ja no és perquè sigui la seva mare, com a persona l'admiro moltíssim."

La gestió de l'èxit d'una adolescent

Els companys de la seva classe encara s'acostumen a tenir una famosa a classe. Ells no han vist "La Mesías", no tenen edat suficient, però sí que segueixen a TikTok el compte que ha creat el grup Stella Maris. Els professors de l'Ania sí que han vist la sèrie i, evidentment, li han dit. Als pares de l'actriu no els preocupa l'actitud de l'Ania, tenen clar que és molt responsable i que sap bé on vol arribar i com fer-ho. Sí que s'hi troben, però, amb possibles bromes que pugui rebre a classe d'altres nens. Tot i això, l'Ania ho té clar: "No tots entenen que sigui un personatge fictici i a vegades riuen, però no m'importa perquè he treballat fort per arribar aquí i els he d'ignorar."

La jove actriu de només 12 anys si que va veure la sèrie. Ho va fer al Festival de San Sebastián i recorda com tremolava i com estava d'emocionada. La seva nova fita és ara continuar els seus estudis als Estats Units. "Vull acabar els últims anys d'educació a un High School University americà." L'Ania té clar que vol ser actriu, però també n'és conscient que encara és molt jove i que les seves inquietuds poden canviar. D'aquesta forma, s'imagina continuant lluitant pels seus somnis d'aquí a 10 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00