"FIFA i UEFA no poden boicotejar la Superlliga"
Al 'Què t'hi Jugues!' analitzem la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la Superlliga amb l'advocat Albert Poch
"FIFA i UEFA no poden boicotejar la Superlliga"
14:27
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1703162854860/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Barcelona
Aquest matí s'ha conegut la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea; una sentència que ha estat favorable a la Superlliga, ja que el TJUE considera que hi ha "abús de poder dominant de UEFA i FIFA. El Tribunal ha fallat que cap d'aquestes dues institucions té la capacitat de decidir sobre la creació de noves competicions. Al 'Què t'hi Jugues!' ho hem analitzat amb Albert Poch, advocat i fundador del despatx d'advocats Redi i expert en assumptes de monopoli i competència.
"El que diu el tribunal és que FIFA i UEFA han abusat de la seva posició monopolística en el món del futbol; només el fet d'anunciar la imposició de sancions ja era restrictiu de la competència, perquè el que estaven fent era boicotejar l'entrada d'un nou competidor al mercat. El que està dient és que la FIFA i la UEFA no poden, perquè estan en un conflicte d'interès, boicotejar la participació d'un nou actor que creï una lliga paral·lela a la que ells tenen muntada", ha resumit Albert Poch als micròfons de SER Catalunya, qui ha detallat que el que està dient el TJUE és que "la FIFA no ha d'autoritzar la competició, que aquesta pot néixer sense l'autorització".
I ara, pot haver-hi una contraofensiva judicial per part de la UEFA, la FIFA i els altres actors que avui surten perjudicats? "Sí, pot ser-hi. El procediment judicial no ha acabat. El fet de que ara, tant Florentino com Laporta en els seus comunicats, insisteixin en una competició oberta, va en la línia de prevenir-se de possibles atacs", ha analitzat l'advocat Poch a SER Catalunya, qui ha afegit: "el fet que hi hagi una lliga tancada és molt discutible en funció de la legislació aplicable i que el projecte originari fos de tancar la lliga i impedir la participació d'altres clubs, feia la Superlliga bastant vulnerable". I encara sobre això, ha sentenciat: "crec que una de les lliçons que han après és que han d'obrir la competició".
I una de les grans preguntes és si, a partir d'ara, es pot desfermar una guerra entre els dos bàndols. La sentència diu que no pot expulsar a un equip o jugador de cap competició, però una de les preguntes és si la UEFA, que organitza moltes competicions, podria expulsar a algun jugador de competicions com Eurocopes o Mundials. "No podrien prohibir-los jugar una competició com l'Eurocopa. El fet d'imposar sancions als jugadors que no son els que participen en aquest acord de la Superlliga era clarament desproporcionat", ha deixat clar l'advocat Albert Poch al 'Què t'hi Jugues!'.
I finalment, Albert Poch ha analitzat, sobre la importància de la sentència d'avui del Tribunal de Justícia de la Unió Europea: "estem davant un moment històric que pot canviar el món del futbol. És un procediment que tots els jutges d'Espanya estaven al cas i és un procediment en el qual hi han intervingut gairebé tots els estats de la Unió Europea, cosa que no és tan habitual".