Sociedad

L'última pel·lícula del cinema Comèdia

Treballadors i espectadors s'acomiaden d'una sala emblemàtica amb més de 60 anys d'història

L'última pel·lícula del cine Comèdia

Barcelona

"És el final d'un capítol ple d'anècdotes i records que es perdran en el temps com llàgrimes en la pluja". Així comença la carta que ha escrit en Víctor Baldoví, en motiu del tancament del cinema Comèdia, on fa més de 25 anys que hi treballa. A tots els espectadors que venen a veure l'última pel·lícula a la sala, els dona unes entrades de paper antigues, dels anys 90, que ha trobat per casa. Vol "que la ciutadania tingui un record més tangible del Comèdia". I afegeix: "Quan jo vaig entrar l'any 1997, aquestes entrades ja existien".

Una de les entrades antigues que en Víctor repartia als espectadors.

Una de les entrades antigues que en Víctor repartia als espectadors. / Pol Valero

"La sala és molt maca, l'edifici és un lloc històric i és una llàstima que s'hagi de perdre", explica en Raul, que ha volgut venir a veure l'última pel·lícula que projecta el cinema. És 'Wonka', de Paul King, a la imponent sala 1. També han vingut veure-la la Marta i la Laura. "Venim a l'última sessió perquè és el cine on anàvem sempre de petites amb les nostres amigues", expliquen.

Un aplaudiment quan s'apaguen els llums dona el tret de sortida a la pel·lícula, que també acaba amb una altra ovació durant els crèdits. A la sortida, abraçades i encaixades entre els treballadors i els espectadors, i un últim aplaudiment al carrer, mentre just abans de la mitjanit, el cine Comèdia abaixa la seva persiana per darrer cop.

El cinema Comèdia, amb la persiana ja abaixada, passada la mitjanit.

El cinema Comèdia, amb la persiana ja abaixada, passada la mitjanit. / Pol Valero