Évole sobre la polèmica a TV3: "Prou intoxicar. Parteix tot d'una mentida"
El periodista i presentador surt al pas de les crítiques sobre les seves declaracions a Col·lapse i assenyala José Antich com "un dels directors de La Vanguardia més espanyolistes"
Jordi Évole diu prou i explica la polèmica amb el concepte 'espanyolitzar'
Barcelona
Des de l'entrevista que Jordi Évole va fer al programa Col·lapse de TV3, que el presentador està la diana de les crítiques de determinats sectors, per les seves paraules sobre l'espanyolització de la televisió pública catalana. Una frase a la qual seguia la reflexió que TV3 hauria de fer productes que es vulguin veure a llocs on potser la penetració de la cadena havia estat més gran en altres moments. Aquesta segona part de les declaracions d'Évole han estat obviades a la majoria de mitjans i tuits que el critiquen i ara ell reivindica el seu dret a "aixecar la mà per dir prou toxicitat", cosa que ha fet des dels micròfons de l'Aquí Catalunya.
"He preferit no callar perquè parteix tot d'una mentida", ha sentenciat. Sobre com li està afectant la polèmica, ha explicat que tots els que podien decebre'l ja l'havien decebut abans. "És gent que s'encarrega de crear un país que no existeix, amb moltíssima toxicitat, amb picabaralles estúpides a partir de fets que no són certs", diu Évole. I lamenta que les seves paraules "tallades on estan tallades no són certes, perquè estan tretes de context, perquè en el segon després ho estic aclarint". Des del seu punt de vista, "si es vol obviar és perquè es vol fer polèmica". I segons ell, aquesta polèmica l'alimenten "uns mitjans digitals, finançats per no sé qui, que de cop i volta agafen aquesta polèmica i la converteixen en un titular groc, sensacionalista". Évole ha assenyalat amb noms i cognoms aquests responsables. "Hi ha directors com José Antich, que ha estat director de La Vanguardia, que abans de fer-se independentista potser ha estat un dels directors més espanyolistes que ha tingut La Vanguardia en democràcia".
El director de Lo de Évole assegura ser conscient d'estar "fent la bola més grossa", però afegeix: "M'és igual". En aquest sentit, ha demanat ser "menys infantils" per tenir "debats de fons de veritat". Ha denunciat, a més, que els que aprofiten això per situar-lo al bàndol de "l'espanyolisme més ranci" per dir-li "espanyol de merda i nyordo" no el coneixen gens. I ha advertit que avui és ell, però que "un altre dia serà Pablo Tallón, o Mariola Cubells, o Ricard Ustrell o Jordi Basté o Àngels Barceló".
L'Aquí Catalunya és el programa matinal de SER Catalunya i que presenta Pablo Tallón. De 7h a 10h, el programa analitza la informació que marca l'actualitat de la mà dels periodistes dels principals mitjans del país, com Miquel Noguer (El País), Carla Turró (diari ARA), Sara González (El Periódico) o Rafa Garrido (ACN). L'Aquí Catalunya desgrana a fons els temes de major transcendència i compta amb la veu de corresponsals de SER Catalunya, Cadena SER i les persones expertes de tots els àmbits, des de política, medi ambient, esports i societat. El programa combina una part informativa i una magazín. Alguns dels noms i continguts del programa són el del youtuber Carles Tamayo; Mariola Cubells; la periodista del cor Lorena Vázquez; Núria Casas i la seva secció de zàping; Clara Tiscar, de Criminopatía, amb el seu 'Expedient Tiscar'; Imma Sust i Rosa Badia; i la música del Litus. Un cop acaba el programa, la programació continua amb l'Hoy por Hoy, amb Àngels Barceló.