Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Fina Sensada: "Està tot decadent i caduc a Europa"

La cineasta que va deixar de banda el glamur del cine per descobrir un món diferent

Fina Sensada: "Està tot decadent i caduc a Europa"

Fina Sensada: "Està tot decadent i caduc a Europa"

55:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706196312129/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el 'Llapis de Memòria' de la Fina Sensada una cineasta que durant molts anys va fer ficció i es va envoltar del glamur del cinema al costat de directors com Mario Camus o Bigas Luna o participant en gran produccions, fins que aquest món estressant la va col·lapsar, va parar i va descobrir un altre món sense deixar les imatges. I gràcies a la cooperació va trobar sentit a la seva vida i a la seva professió de cineasta.

L'any 1982 va participar en el primer rodatge d'una gran pel·lícula, "La plaça del Diamant" de Paco Betriu on va poder entrar gràcies a una maquilladora que va conèixer quan feia de cangur: "En treballar per la Rosa (la maquilladora), vaig anar un dia a veure un rodatge, i em quedava de dia i de nit veient el rodatge. Vaig conèixer la feina d'script de la Rosa Vergés i vaig saber que volia treballar fent això".

La cineasta reconeix que durant una època de la seva vida professional, la feina li va superar, durant una temporada, va fer molta coproducció i va viatjar a molts països: "Hi havia moments en què no sabia en quin país estava. No tenia on agafar-me i no estava arrelada enlloc. I quan vaig passar a ajudant de direcció on l'estrès era molt fort el cos es va començar a marcar i vaig haver d'anar a urgències un parell de cops. Allà vaig saber que havia de parar", explica Sensada.

Quan torna a Barcelona sent nostàlgia, també detecta que aquí s'ha perdut el respecte als avis i nens en general. Per ella, tota Europa està decadent i caduca.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

Andrea Ruiz García

Andrea Ruiz García

Graduada en Medios Audiovisuales por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Social Media. Realizó prácticas...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00