Economía y negocios | Actualidad

L'Integrated Systems Europe obre portes a Barcelona amb la previsió d'acollir 70.000 congressistes

És la tercera edició del congrés audiovisual més gran d'Europa a la capital catalana

L'ISE se celebra a Barcelona fins divendres 2 de febrer (EFE) / Quique García (EFE)

L'ISE se celebra a Barcelona fins divendres 2 de febrer (EFE)

Barcelona

El congrés audiovisual Integrated Systems Europe, l'ISE, ha obert les portes aquest dimarts al recinte de la Gran Via de la Fira de Barcelona. La capital catalana es converteix, per quart any consecutiu, en la ciutat de l'audiovisual. La previsió dels organitzadors és rebre, fins divendres, un total de 70.000 congressistes i superar la xifra de visitants de l'any passat, quan per l'ISE van passar-hi 58.000 congressistes.

Les expectatives d'enguany són molt altes. L'ISE creix en tots els sentits: en nombre d'expositors, de conferències i d'espai. Així, aquest any hi ha més de 1.400 empreses, set zones de tecnologia, vuit halls ocupats a la Fira de Barcelona i 82.000 metres quadrats d'exposició. Davant d'aquestes dades, en la presentació del congrés, el seu màxim responsable, Mike Blackman, ha dit que encara són "ambiciosos" i que "esperen créixer encara més a Barcelona". L'edició d'aquest any coincideix amb el vintè aniversari de l'ISE, una data que Blackman defineix com a "molt especial".

A l'ISE, s'hi exposen les darreres novetats visuals i auditives del sector de l'audiovisual. Hi ha empreses internacionals líders com Samsung, Panasonic o Epson. Una altra de les novetats d'aquest any és el nombre d'empreses catalanes presents al congrés: n'hi ha 80. La dada representa un creixement d'un 10%. Una d'aquestes és Sono, l'encarregada de la pantalla gegant que dona la benvinguda als congressistes just quan arriben a l'Integrated Systems Europe.

A la inauguració d'aquest migdia, hi han sigut el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i també el director de l'ISE, Mike Blackman, entre d'altres.

Paraigües gegants i moltes pantalles

Pel que fa a marques i empreses, la companyia Epson, una de les que té un dels estands més grans de l'ISE, ha presentat un paraigua gegant com una de les principals novetats. Amb aquest, Epson vol demostrar que es pot projectar sobre qualsevol superfície. Raúl Sanahuja és el responsable de comunicació de l'empresa a Espanya i Portugal: "Un paraigua és com si fos una pantalla, però en una superfície absolutament irregular. Aquest és el perquè del paraigua".

Entre els centenars de pantalles que hi ha pels passadissos de la fira, també hi ha un simulador immersiu d'EyesBerg, una companyia catalana que ha estat seleccionada pel Departament de Cultura per tal d'exposar. A l'ISE, hi presenten "1.5 graus", un conjunt de parets que volen fer reflexionar el visitant sobre el canvi climàtic. "Quatre parets projectades i el terra projectat perquè es vegi tot l'entorn" explica el seu director, José Vaaliña.

Altres catalans a l'ISE són els de l'empresa Sono, la companyia que obre la fira amb la pantalla gegant que dona la benvinguda als congressistes. Són, paral·lelament a l'inici i al final del congrés: al principi amb la pantalla i al final amb el seu estand. "Demostra molt bé el que som. Som integradors. Sempre hem anat a la fira i fa molts anys que som a l'ISE" diu Francesc Sabata, cap d'operacions de Sono.

I en un context de plena sequera, des d'aquest matí, a la pantalla gegant de l'entrada, hi ha un avís clar per als congressistes: cal estalviar aigua. En anglès, s'hi pot llegir: "Dona suport a Catalunya. Si us plau, vigila amb l'aigua durant la teva estada".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00