Tribunales | Actualidad

Segon dia de judici contra Dani Alves: la seva dona i els seu amic declaren que havia begut molt

L'exfutbolista s'enfronta a 12 anys de presó per presumptament violar una jove en una discoteca de Barcelona

Dani Alves, durant la primera sessió del judici a l'Audiència de Barcelona. / ALBERTO ESTÉVEZ (EFE)

Barcelona

Segon dia del judici contra Dani Alves per presumptament violar una jove de 23 anys la nit del 30 al 31 de desembre de 2022, en un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona. Ahir van declarar la víctima, les dues amigues que l'acompanyaven aquella nit i tres treballadors del local. Avui, la sala ha escoltat la versió d'una vintena testimonis més, entre els quals hi ha l'amic que era al reservat amb Dani Alves, la dona del futbolista, el director de la discoteca i diversos agents dels Mossos que aquella nit van atendre la víctima i que després van intervenir en el procés de la denúncia.

La defensa d'Alves ha buscat demostrar que el futbolista havia begut perquè, en cas de condemna, sigui un atenuant de la pena. La seva dona, Joana Sanz, ha avalat aquesta versió. Ha dit que Alves va arribar a la seva casa aquella nit fent molta olor d'alcohol i xocant amb els mobles abans de desplomar-se al llit.

Abans que ella, ha declarat Bruno, l'amic que va estar amb Alves en el reservat amb la víctima i les seves amigues. Ha sostingut que Alves va estar respectuós amb la víctima mentre ballaven i que, en sortir del bany on va tenir lloc la presumpta agressió, la noia es va mostrar normal i es va acomiadar d'ell, de Bruno, amb dos petons a la galta. També ha testificat que el jugador havia begut molt. Segons el seu testimoni, l'acusat va beure una ampolla i mitja de vi al restaurant on van dinar i van sopar, un gintònic i una copa de whisky japonès en un bar i després mitja ampolla de xampany Moët en Sutton.

Demà serà el torn de la declaració d'Alves, també es mostrarà l'exploració mèdica que es va fer a la víctima després dels fets i, si hi ha temps, es faran els informes finals i es deixarà el judici vist per a sentència.

La jove tenia por d'activar el protocol contra violacions

El primer a declarar a la segona sessió del judici ha estat el director de la discoteca Sutton, que ha relatat que la jove li va explicar aquella mateixa nit que Alves l'havia violat. Ha explicat que ell va atendre la noia en veure-la plorar i que, en un primer moment, ella tenia por de denunciar i que s'activés el protocol contra les agressions sexuals.

En el seu testimoni, un altre treballador ha afegit que la víctima li va dir que sabia què volia Alves quan la va convidar a l'habitació privada, però també li va explicar que una vegada dins, ella va canviar d'opinió.

La víctima ratifica el relat davant del jutge

Segons el relat de la denunciant, Alves la va forçar a entrar al lavabo i la va agredir sexualment amb violència. La seva declaració es va fer ahir a porta tancada, amb la veu distorsionada i des de darrere d'una mampara, per a evitar el contacte visual amb Alves. Després, les dues amigues que acompanyaven la víctima la nit dels fets van descriure una "actitud bavosa" del jugador i van explicar que la denunciant va sortir del reservat "plorant i molt espantada" i dient: "M'ha fet molt de mal”.

Per part seva, l'exfutbolista ha canviat fins a cinc vegades de versió i ara al·lega que sí que va haver-hi sexe, però que va ser consentit i que ell estava sota els efectes de l'alcohol. La fiscalia demana 9 anys de presó per a l'exjugador, mentre que la denunciant en demana 12. Alves fa més d'un any que és en presó preventiva a Brians 1.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00