Directo

ENTREVISTA RODRI Sigue en directo la entrevista en 'El Larguero' a Rodri, el ganador del Balón de Oro

Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad | Actualidad

Lluís Marco: "La feina no pot ser un càstig, per això em vaig fer actor"

Fins al 17 de març a la Sala Atrium podeu veure 'Una còpia' de Caryl Churchill, amb Raimon Molins i Lluís Marco

Entrevista Lluís Marco - Aquí Catalunya

Entrevista Lluís Marco - Aquí Catalunya

18:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707990381504/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'actor Lluís Marco (Ventdelplà, Poblenou, El cor de la ciutat, Hospital central...) confessa que quan va arribar-li a les mans el paper del Saler, de l'obra 'Una còpia' va enamorar-se d'aquesta "joia literària" de teatre. Dimarts es va estrenar a la Sala Atrium 'Una còpia' de Caryl Churchill, dirigida per Raimon Molins, que també fa d'actor juntament amb Lluís Marco, que interpreta en Salter. És un pare amb dos fills: Bernard 1, Bernard 2, i Michael Black. Un és l'original i els altres clons, còpies... o coses, com els anomena ell. Les trobades que, com una desfilada, van mostrant el present i passat de la relació amb cadascun dels fills són la passarel·la d’aquest thriller psicològic ple d'un fi humor i envoltat pels avenços de la ciència i la tecnologia, com la clonació. 'Una còpia' és un text que combina l’humor i el drama en una proposta escènica sobre com afrontar la recerca d’un mateix: els límits entre allò heretat genèticament i el que forma part de les nostres tries i vivències. Pel que fa a la dramaturga, Caryl Churchill, mentre criava als seus tres fills, va començar escrivint drames curts per la ràdio: 'A Number' (títol original) és una obra sobre la clonació humana i les qüestions d’identitat, escrita el 2002. És una de les seves peces més famoses, que no s'ha deixat de representar des que es va estrenar.

En aquesta conversa a l'Aquí Catalunya, explica Marco que ara tria ell quan treballa i quan no: "l'edat et permet aquestes coses, ara ja fa temps que he après a dir que no als projectes que no m'encaixen. Però aquest procés no el pot fer tothom, calen anys". Precisament el temps és al que l'actor dona més importància de la seva vida, "perquè el temps passa, i jo intento que no m'utilitzi ell a mi". Marco també reconeix que per arribar fins on és ara ha hagut de fer molts sacrificis, "com tothom". L'actor llença un missatge als joves des dels micròfons de SER Catalunya: "la por és el nostre pitjor enemic, perquè la por frena, deixes de fer coses o en fas d'altres que en realitat no vols".

"Fa uns anys, entre actors es deien: 'això que has fet és una merda'"

Després de tants anys en el món de la interpretació i el doblatge, Lluís Marco diu que enyora la ironia que es gastava fa anys. Quan ell era petit, per exemple, recorda un cop al Romea en una estrena, que els van entrar una corona de flors, com volent dir "aquesta funció està morta".

L'Aquí Catalunya és el programa matinal de SER Catalunya i que presenta Pablo Tallón. De 7h a 10h, el programa analitza la informació que marca l'actualitat de la mà dels periodistes dels principals mitjans del país, com Miquel Noguer (El País), Carla Turró (diari ARA), Sara González (El Periódico) o Rafa Garrido (ACN). L'Aquí Catalunya desgrana a fons els temes de major trascendència i compta amb la veu de corresponsals de SER Catalunya, Cadena SER i les persones expertes de tots els àmbits, des de política, medi ambient, esports i societat. El programa combina una part informativa i una magasin. Alguns dels noms i continguts del programa són el del youtuber Carles Tamayo; Mariola Cubells; la periodista del cor Lorena Vázquez; Núria Casas i la seva secció de zapping; Clara Tiscar, de Criminopatía, amb el seu 'Expedient Tiscar'; Imma Sust i Rosa Badia; i la música del Litus. Un cop acaba el programa, la programació continua amb l'Hoy por Hoy, amb Àngels Barceló.

Laura Estrada

Laura Estrada

Periodista, part de l'Aquí Catalunya i del podcast Agafa el telèfon. Acaricio gats i odio la pinya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00