Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Anna Caula: “Com a dona, catalana i de classe treballadora tinc una lluita que, moltes vegades, ha estat silenciada”

La política reivindica la importància de tenir presents els nostres orígens i la necessitat de gaudir de l’esport

Llapis de Memòria Anna Caula

Llapis de Memòria Anna Caula

58:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709311293748/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” de l’Anna Caula, una dona vinculada, des de sempre, a l'esport. És una figura molt important pel bàsquet, ja que va entrenar durant 6 temporades l’UNI Girona, assolint un ascens a la Lliga femenina, dos segons llocs a la màxima competició estatal, dues participacions en la Copa de la Reina, dues en playoffs i una final de la Supercopa. Però és que, a més a més, com diu ella mateixa, ha jugat totes les peces que hi pot haver en el món de l'esport: Des d'escombrar la pista abans d’entrenar fins a ser monitora, entrenadora d'un equip de màxim nivell o penjar-se una medalla en un Europeu. Per altra banda, també ha sigut diputada i vicepresidenta al Parlament de Catalunya i actualment és, des de fa quasi tres anys, la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat.

Els orígens

“Qui perd els orígens, perd una lluita”, diu l’Anna. La política reivindica que com a “dona, com a catalana i com a classe treballadora” molts cops ha hagut de lluitar per causes que quedaven silenciades. “Sembla que l’esport femení faci poc que existeix, però és perquè no se’n parlava”.

A la política hi va entrar sense esperar-ho. “Jo pensava que no seria política mai de la vida, però, al final, t’adones que et marca el dia a dia més del que sembla”. Descriu el món polític similar al dels esports: “És gestió d’equips humans i egos, s’assembla a ser entrenadora. També hi ha rivalitat entre equips”.

L’esport

La gran afició de l’Anna neix per casualitat: “Vaig començar tard. Una de les extraescolars era bàsquet i, ves a saber com, m’hi vaig apuntar”, recorda l’entrenadora. “Entrenàvem amb la roba que havíem portat a classe. Va ser el meu primer contacte amb el bàsquet. Allà va començar tot”.

Sobre l’esport diu que “és una eina màgica”: “Tots els jugadors són iguals i sol no s’arriba mai enlloc. La sensació que tens és magnífica”.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc. No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00