Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Anna Cornudella: "Els humans estem preparats per hibernar"

Ha sigut premiada a la Berlinale per la pel·lícula ‘The Human Hibernation’.

ENTREVISTA. Anna Cornudella

ENTREVISTA. Anna Cornudella

16:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709477726317/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El talent català continua cridant l'atenció als festivals de cinema d'arreu del món. L'últim cas és el de l'artista terrassenca Anna Cornudella, que ha sigut guardonada amb el premi de la crítica internacional de la secció fòrum de la Berlinale amb la seva òpera primera 'The Human Hibernation', una història de ciència-ficció intimista rodada entre els Estats Units més rural i el Pirineu català, en la qual els humans hivernem. L'Anna ha passat pels micròfons del 'Tot És Comèdia'.

Una pel·lícula sorgida d'un projecte d'investigació audiovisual.

La llavor de 'The Human Hibernation' té l'origen en el moment que l'Anna descobreix que hi ha una espècie de porc-espí australià -l'equidna- que va ser capaç de canviar el seu metabolisme per hivernar i així sobreviure a un greu episodi d'incendis. Arran d'aquest fet, l'Anna va investigar si cabia la possibilitat que els humans poguéssim fer una cosa semblant en cas de necessitat. Tot això va donar peu a un projecte d'investigació audiovisual –un vídeo d'uns vint minuts- sobre la hibernació humana, signat per l'Anna i el Matteo Cerri de l'Agència Espacial Europea, que va guanyar la Beca d'Art Jove del Macba. A partir d'aquí, també gràcies a la insistència de molts perquè l'Anna ho reconvertís en una pel·lícula, va sorgir 'The Human Hibernation'.

D'utopia a... realitat?

"Biològicament és possible. El genoma que permet la hibernació és intrínsec a l'ésser humà. Podríem arribar a hivernar, i, de fet, hi ha un estudi que diu que ja hauríem hivernat molts anys enrere", respon l'Anna quan li preguntem si els humans estem preparats per hivernar en cas de necessitat extrema, com podria ser els efectes del canvi climàtic o la manca de recursos. L'Anna també assegura que aquesta futurible hibernació humana, a nivells metabòlics, seria similar a la dels ossos. A més, tal com es mostra a la pel·lícula, ell creu que hivernaríem per famílies, com les marmotes, i al despertar hi hauria canvis socials i jeràrquics així com succeeix amb les marmotes.

Un equip de sis persones voltant pels Estats Units

L'equip de rodatge de 'The Human Hibernation' ha estat format per només sis persones, que han recorregut bona part d'Amèrica del Nord buscant grangers estatunidencs que volguessin aparèixer a la pel·lícula explicant la seva relació amb la natura i els animals, a més d'allotjar a l'equip en les seves granges durant la gravació. Al film, una barreja entre la ficció i el documental, a més dels grangers, veiem una gran quantitat d'animals, com vaques –de gran rellevància a la pel·lícula-, cabres, gallines, cérvols o fins i tot serps, que es van trobar –o van anar a trobar- durant aquest emocionant 'road trip'. Tot plegat, va comportar que l'Anna dugués un guió extremadament obert, que no va acabar de tancar fins que no havia gravat totes les imatges. Molt aviat, podreu gaudir de 'The Human Hibernation' a la plataforma Filmin.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00