Què t'hi jugues!
Deportes

"Tenia molt clar que el meu objectiu era arribar als Jocs Olímpics de París i el somni s'ha complert"

Al 'Què t'hi Jugues!' l'exesportista olímpica Mati Ortiz conversa amb Laura Heredia, pentatleta de 24 anys que es prepara pels Jocs Olímpics de París que es disputaran aquest estiu

"Tenia molt clar que el meu objectiu era arribar a París i el somni s'ha complert"

Barcelona

Aquest estiu París acollirà una nova edició dels Jocs Olímpics i aquesta temporada al 'Què t'hi Jugues!' l'exesportista olímpica Mati Ortiz té converses amb esportistes que es preparen per competir en aquests propers Jocs Olímpics. Avui ho ha fet amb Laura Heredia, pentatleta de 24 anys, que està fent història al món del pentatló modern perquè és la primera dona espanyola en classificar-se pels Jocs Olímpics en aquesta disciplina, la que té menys llicències del país.

La Laura combina cinc esports: l'esgrima, l'hípica, la natació, l'atletisme i el tir. Per fer-ho competeix en esgrima en un duel d'espasa de mig minut; es posa el banyador i neda 200 metres el més ràpid que pugui; es canvia i té 20 minuts per familiaritzar-se amb un cavall per tractar de resoldre un circuit de 400 metres evitant tirar obstacles. Amb això es sumen els punts aconseguits que condiciona la sortida en la prova final. Així, després, corre quatre blocs de 800 metres. Cada vegada que finalitza un d'aquests blocs ha de disparar 10 metres sobre 5 dianes amb pistola làser.

"Estic molt feliç amb els resultats obtinguts la temporada passada. Ara només falta gaudir del camí de cara a París i estic entrenant fort per preparar-los", ha explicat Laura Heredia als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha explicat també, sobre el pentatló modern: "combinem cinc disciplines molt diferents entre elles, crec que és dels esports més complets".

Per altra banda, Laura Heredia ha explicat com és el seu dia a dia: "entrenem sis cops a la setmana, de dilluns a dissabte, i combinem entre dues i cinc disciplines cada dia. De mitjana entrenem unes cinc hores cada dia", i ha detallat: "tenim un entrenador que planifica la temporada en general i després hi ha entrenadors més específics per cada prova".

"Tenia molt clar que el meu objectiu era arribar als Jocs Olímpics de París, i al final el somni s'ha complert", ha deixat clar Laura Heredia als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya, qui ha reflexionat: "no tinc cap por. Sé que quan vagi als Jocs tindré molts ulls mirant-me, però s'ha de ser conscient que pots tenir un mal dia. L'objectiu és arribar a les medalles, però s'ha de ser realista i saber que és molt complicat. És una experiència molt maca i la prioritat és gaudir-ho".