Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Toni Peret: "A les discogràfiques hi havia tocs de màfia bastant importants"

L’artista parla del seu èxit i explica les males maneres de les empreses musicals

Llapis de Memòria amb Toni Peret

Llapis de Memòria amb Toni Peret

56:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1710865676366/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’en Toni Peret, músic, DJ, productor i un dels pares dels “Max Mix”, aquells discos de música de ball amb tot d’efectes que eren tan innovadors en aquella època i que ens van fer la vida més agradable. L’èxit va ser tan gran que, fins i tot, van superar en vendes a artistes tan consolidats com Julio Iglesias. I dels creadors del “Max Mix” també en van sortir una infinitat de recopilatoris com “Ibiza Mix”, “Maquina Total”, “Caribe Mix” o “Lo más duro”. Tota aquesta aventura protagonitza el llibre recentment publicat “Toni Peret y sus hermanos en el ritmo” que ha escrit amb el periodista David Cuevas.

Les màfies

Quan el Toni va entrar a treballar a Max Music ja existien els dos primers “Max Mix” i eren un gran èxit. “Es venien moltíssim. Era la base de la companyia i facturaven milions. De pessetes, és clar”. La companyia li va oferir a ell i al DJ Toni Peret d’encarregar-se del projecte a partir del “Max Mix 3” i van acceptar tot i que les condicions no eren les millors. “Vam aguantar de tot. Una de les condicions va ser que no hi havia ni caps de setmana ni festes. Vam comprar dos matalassos, els vam posar al terra de l’estudi i dormíem allà”.

Així i tot, no tot era amor per la música i precarietat. “Hi havia tocs de màfia bastant importants”, recorda el Toni. “D’alguna manera també em sento responsable. Mirava cap a una altra banda i això em beneficiava indirectament”. El músic explica com hi havia suborns i tracte d’influències per promocionar els productes de la companyia i tapar els plats bruts.

La música disco

L’amor per la música “de ball” del Toni va néixer gràcies al “YMCA” dels “Village People” i a “One Way Ticket” de “Eruption”. Amb els Village People, de fet, comparteix una anècdota personal: “No fa massa vaig estar actuant amb ells. Però ara només queden l’indi i el militar. L’indi em va regalar una ploma i la tinc a casa”.

El productor diu que aquest tipus de música li agrada perquè, amb ella, la gent balla i gaudeix.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00