Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Jordi Batiste: “Hi havia gent que no ens entenia i deia que fèiem soroll”

L’artista explica com sempre ha format part de grups de música alternatius

Jordi Batiste al Llapis de Memòria

Jordi Batiste al Llapis de Memòria

55:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713454779531/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el “Llapis de Memòria” d’un dels grans músics de Catalunya: Jordi Batiste. Un artista que ha format part de moltíssims grups i projectes musicals, únics i trencadors, com ‘Els tres tambors’, ‘Màquina!’ o ‘Ia & Batiste’. Pioner de la música folk en català, de la psicodèlia o del rock progressiu (que aquí es va anomenar rock laietà). També és el creador del seu alter ego Rocky Muntanyola, que va debutar al concert inaugural de la ‘Plateria’ a Zeleste, la nit de Cap d’Any del 74. A més, en Jordi també va ser el dissenyador d’una gran varietat de les portades més icòniques de molts discos catalans.

Un estil diferent

A casa en Jordi li feia la segona veu al seu germà mentre cantaven. Influenciat pel seu pare i el seu tiet, volia ser artista: escriure, dibuixar, cantar... Li agradava i ho provava tot. Va aprendre a tocar l’harmònica i, després, influenciat pel Rock and Roll, el baix. D’aquesta manera, quan encara era un nen, va formar un grup musical amb un company de l’escola, els ‘Teddy Boys’, que van acabar anant a tocar a Ràdio Barcelona “Cantàvem una cançó que era una cosa espantosa. Suposo que el meu pare devia parlar amb algú”.

Anys després, quan ja havia format ‘Màquina!’ va començar a triomfar, quasi sense voler-ho. “Volíem fer una cosa que no fes ningú i ens agrades. Evidentment, desitges que ho escolti molta gent, però no hi havia cap càlcul de com havia de ser la música per sortir a la ràdio”. Això no obstant, va haver de deixar el grup per anar a fer el servei militar.

El primer Canet Rock

Quan va tornar de la mili es va incorporar al grup ‘Página Blanca’ però el projecte no funciona i, amb un membre de la banda formen “Ia & Batiste”, un duet amb un estil molt lliure i gens encotillat. “Ens menjàvem els mocs”, diu el músic. “A través d’internet m’adono de la quantitat de gent que li agradava, però, en aquell moment, jo no els veia”.

El grup va tocar al Canet Rock el primer any que l’organitzaven. “Les coses no estaven tan calculades com ara”. En Jordi explica com tot era molt caòtic. “Però l’ambient era una meravella”.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00