Vídeo

EL ABIERTO Análisis de la actualidad con Eduardo Madina, Elena Pisonero y Esther Vera

Sociedad

INGROUP, exemple d'emprenedoria de futur a Lleida

Constituït per empreses de les noves tecnologies que van començar al CEEI Lleida

Mariama Sall, Marta Duran i Lorena Suñol han parlat avui d'InGroup, grup empresarial de tecnologia 4.0 impulsat per gent jove.

Segueix el canal de la SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, l'esport i l'entreteniment. L'actualitat del dia i les notícies d'última hora. Els millors videos i moments ede la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-t'hi ara

Lleida

INGROUP va obrir ara fa gairebé un any la seva nova seu al polígon Activa Park de Lleida. Es tracta d'un grup empresarial, amb personal jove qualificat -uns 70 treballadors actualment- que exporta a 60 països i que té presència, amb delegacions, en una vintena de punts arreu del món. Constituït per una dotzena de firmes, entre empreses i línies de negoci, com ara INTECH3D, INVELON, Innitia, Print&Go, XRshop, Aurora, Ingame VR i Origen Studio es dedica a l'impuls d'empreses i projectes relacionats amb tecnologies 4.0, impressió en 3d, Realitat Virtual Augmentada i Mixta, Intel·ligència Artifficial o Big Data.

Són projectes, alguns, nascuts al CEEI Lleida. Parlem d'INGROUP i de la feina que fan les empreses que el composen amb Marta Duran, directora de Marketing; Lorena Suñol, directora de Recursos Humans i Mariama Sall, directora d'Impacte Social i Responsabilitat Social Corporativa.

Per a Marta Duran, la versatilitat de les empreses del grup permet que es treballi "amb tecnologies molt transversals. Treballem per clients de diferents sectors, des de la medicina a la ramaderia, la indústria o l'educació".

Lorena Suñol, de Recursos Humans, reconeix que al ser empreses impulsades per gent jove, l'"ecosistema de tecnologies 4.0" també és "un ecosistema per a joves" i, d'aquí que la mitjana d'edat dels treballadors oscil·li entre els 26 i els 32 anys. Això també fa que a l'hora de plantejar maneres d'ajudar a aquests treballadors a desestressar-se i desconnectar també es plantegin opcions per les que se senten inclinats força joves, com jugar al ping-pong.

Mariama Sall destaca que des de l'àrea de Responsabilitat Social Corporativa "cuidem del nostre entorn i de com ens relacionem. I això vol dir una forta aposta pel talent jove, pel talent local, la retenció d'aquest talent, l'aposta pel talent femení... i això fa que intentem que Lleida sigui una ciutat atractiva i que la gent no hagi de marxar a Barcelona perquè cregui que no té oportuntiats laborals a Lleida. Quan aquí realment tenim un ecosistema empresarial tecnològic punter capdavanter dintre del territori".