Què t'hi jugues!
Fútbol | Deportes

Eduardo Gutiérrez, diputat de Más Madrid: "Les polítiques fiscals del PP estan dopant el Real Madrid i l'Atlético"

El 'Què t'hi Jugues' aprofundeix en la 'Llei Mbappé', una nova llei que vol aprovar la Comunitat de Madrid que redueix l'IRPF dels nous residents a Madrid si inverteixen en actius financers. Aquesta llei afavoreix clarament els nous fitxatges dels equips professionals de la comunitat central

Eduardo Gutiérrez, diputat de Más Madrid: "Les polítiques fiscals del PP estan dopant el Real Madrid i l'Atlético"

Barcelona

Madrid està a punt d'aprovar una nova llei que facilitarà, i molt, que els grans futbolistes decideixin fitxar pel Real Madrid enlloc de pel Barça. Per què? Perquè la fiscalitat a la Comunitat de Madrid serà molt més beneficiosa que a Catalunya. És l'anomenada 'Llei Mbappé'.

I què és l'anomenada popularment com 'Llei Mbappé'? És una nova llei per la qual els nous residents a la Comunitat de Madrid podran beneficiar-se d'una reducció en l'IRPF si fan inversions en actius financers. És a dir, en bons del tresor, en borsa, en fons d'inversió o en empreses, sempre que no tinguin la seu en un paradís fiscal.

L'IRPF es divideix en dos trams: l'Estatal i l'Autonòmic. A Catalunya, per exemple, les rendes altes com els futbolistes professionals tributen un 50% d'IRPF: 24,5% de la quota estatal i un 25,5% de la quota autonòmica catalana. A Madrid, el tram autonòmic és del 21% (4,5 punts menys que a Catalunya), però a partir de l'aprovació d'aquesta nova llei, un nou ciutadà de la Comunitat madrilenya podrà veure reduït aquest tram d'IRPF fins un ínfim 1%, depenent de la inversió que faci. Per tant, el que haurà de declarar serà un 25,5% enlloc del 45,5% actual.

Per tant. Un futbolista que fitxi pel Barça i cobri 10 milions d'euros bruts pagarà a l'Estat 5 milions d'euros en concepte d'IRPF, faci inversions o no. Un nou jugador del Real Madrid o l'Atlético de Madrid que cobri 10 milions, si inverteix 10 milions en accions d'una empresa se li deduirien els 2 milions corresponents a aquest 20% impulsat per Ayuso. Per tant, el jugador pagaria a l'Estat 3 milions en concepte d'IRPF, 2 milions menys que un jugador del Barça.

Real Madrid i Atlético, "dopats fiscalment"

"Hemos constatado que es un regalo a los milmillonarios que vienen de fuera, con una evidente desigualdad con el trato a los inversores residentes. Esta ley es una filfa y además supone regalar millones que se necesitan para una serie de servicios públicos", assenyala Eduardo Gutiérrez, diputat a l'Assemblea de Madrid i coportaveu d'Hisenda i Pressupostos del grup Más Madrid.

Preguntat per si aquesta llei té sentit que s'anomeni 'Llei Mbappé', Gutiérrez reconeix que "tiene mucho que ver. Desde el punto de vista futbolístico, las políticas fiscales del PP en la Comunidad de Madrid están dopando fiscalmente a los equipos deportivos de Madrid, al Real Madrid y al Atlético, puesto que pueden ofrecer unas cargas fiscales mucho más bajas como en el caso de Mbappé".

A més, el diputat de Más Madrid admet que Florentino Pérez "manda mucho y además, el palco del Real Madrid está muy frecuentado sobre todo por políticos del PP. Sí manda, sin duda alguna, tiene mucha influencia".

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo...