Sociedad

Debat electoral amb els candidats per Tarragona organitzat conjuntament entre la SER i el Diari de Tarragona

El Hard Rock, la sequera, la futura àrea metropolitana i els pactes post-electorals han centrat el debat, en que hi han participat els caps de llista Raquel Sans (ERC), Mònica Sales (Junts), Rosa Maria Ibarra (PSC), Pere Lluís-Huguet (PP) i el nº 2 de Comuns Sumar, Mario Téllez

Segueix el canal de La SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més. Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Subscriu-te

La futura construcció del Hard Rock ha donat el tret de sortida al debat organitzat conjuntament per SER Tarragona-Ràdio Reus i el Diari de Tarragona, que ha comptat amb la participació dels caps de llista Raquel Sans (ERC), Mònica Sales (Junts), Rosa Maria Ibarra (PSC), Pere Lluís-Huguet (PP) i el nº 2 de Comuns Sumar, Mario Téllez.

ERC ha assegurat que no combrega amb la construcció del macrocomplex però un cop a govern s'ha vist "amb l'obligació de tirar-lo endavant per responsabilitat, perquè no es pot aturar un projecte que ja està en tramitació". El PSC li ha retret a Sans el que considera una ambivalència: "van renovar la llicència, es van comprometre amb els terrenys i ara aquí al territori diuen que no els hi sembla bé. Així no es pot governar". El PP i Junts també el defensen amb l'argument que és una oportunitat, i Sales ha tret ferro a les paraules de Puigdemont dient que no volia una "Catalunya de Hard rocks". Comuns Sumar són els únics que s'hi oposen fermament: "les necessitats hídriques del macro complex són les mateixes que una població de 30.000 habitants i no ens ho podem permetre, el nostre és un model turístic que passa per la cultura i el patrimoni, no per les masses".

Pel que fa a l'àrea metropolitana, tots estan d'acord en tirar-la endavant i defugen de la polèmica de la capitalitat: consideren que cal deixar enrere les lluites i "les guerres de campanar" per avançar conjuntament. Junts considera "lògic que es pugui articular com un àmbit de governança" mentre que el PP rebat que "no nececessitem un altre xiringuito i macro estructura administrativa". Segons el PSC, "és una gran oportunitat per tenir més veu arreu de Catalunya", plantejament que comparteix amb ERC: "cal començar pels fonaments, garantint una mobilitat pública i sostenible amb el Tramcamp". Sans ha retret als socialistes les al·legacions presentades per l'alcalde de Salou, Pere Granados, en relació a les catenàries, i Ibarra ha defensat que "dins de les ciutats els convois han d'anar amb bateries".

Els possibles pactes i aliances a teixir després del 12-M i el minut d'or de cada partit demanant el vot han posat el punt i final al debat, una acció conjunta entre ambdós mitjans que s'ha complementat durant la campanya electoral amb una roda d'entrevistes als candidats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00