Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Lluc Crusellas: "La natura és gran part de la meva font d'inspiració"

El pastisser explica com va fer l’escultura de xocolata que el va fer guanyar un campionat mundial

Lluc Crusellas al Llapis de Memòria

Lluc Crusellas al Llapis de Memòria

54:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1715700231082/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Avui connectem el ‘Llapis de memòria’ d’en Lluc Crusellas, un jove d’Osona que s’ha convertit en el millor mestre xocolater del món. És l’únic pastisser a Espanya que té aquest títol que, sobretot, és fruit de molt sacrifici i treball. Avui ens fa molta il·lusió conversar amb en Lluc sobre la xocolata, un aliment que tants beneficis ens aporta i que, a més, és ideal per endolcir les nostres vides.

Competint a màxim nivell

La World Chocolate Masters és la competició d’àmbit mundial que enfronta xocolaters de tots els països per declarar-ne el millor. L’edició del 2022 la va guanyar en Lluc, que va haver de treballar-s’ho molt. Treballava a una pastisseria a Vic i li van oferir de participar en la competició espanyola, que decidiria qui seria el representant del país a la mundial. “Hi vaig anar purament per créixer, per aprendre i mesurar-me una mica a veure en quin punt estava”.

Quan va sortir guanyador d’aquella prèvia va començar a preparar-se de valent durant dos anys. “La preparació va ser molt obsessiva. Volia tenir el control absolut i no deixar res a l’imprevist. Això fa que et puguis enfrontar als imprevistos”.

Es va enfrontar a 6 proves amb un jurat molt estricte. “Des que arribes i descarregues comença el concurs: com descarregues, com fas les coses, com ets de net... Qualsevol detall que fas allà es té en compte”.

La figura amb la qual van guanyar va ser un elefant de xocolata de 3 metres d’altura i 200 quilos. Després de la competició la va perdre de vista i no sap on va acabar. Al Museu de la Xocolata hi ha exposat un altre elefant de xocolata que tenien de recanvi.

El full en blanc

El pastisser diu que no sap d’on li ve l’amor cap a la xocolata. El seu primer record gaudint d’aquest aliment és el de l’ou de la mona de Pasqua, però també diu que la passió se li va despertar fent pastissos a l’escola. Quan estava a batxillerat no sabia què fer i es va començar a interessar per la gastronomia. A l’estiu va acabar treballant de pastisser i va quedar fascinat per la creativitat d’aquell món.

En Lluc sempre es troba davant d’un full en blanc, sense guies ni ajudes, a l’hora de crear, però això és el que li agrada. “Fem el que podem per diferenciar-nos”, diu. “M’agrada el fet de buscar coses noves, de sorprendre, que el client vegi que intentem ser diferents”. Per ell, això és el que li dona sentit a la seva feina.

El programa

El ‘Llapis de Memòria’ és un programa conduït per Òscar Moré de dilluns a dijous, de 15h a 16h, a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel ‘Llapis de Memòria’, hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00