Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Un viver de gossos: un nou capítol del culebrot de les monges de Belorado

Habitants de Belorado denuncien que les monges que han abandonat l'Església per marxar amb un catòlic excomunicat, crien gossos al voltant del convent. L'activitat ocasiona soroll, molèsties i mosques entre el veïnat.

entrevista monges belorado

entrevista monges belorado

19:53

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716198678770/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Les monges clarisses de Belorado, un poble de Burgos de poc més de 1800 habitants, ocupen titulars des de fa poc més d'una setmana per provocar un cisma a l'Església. Un grup d'elles, encapçalades per l'abadessa del convent, ha emès un comunicat on reneguen del Vaticà i marxen amb l'exbisbe Pablo de Rojas Sánchez-Franco, creador de la congregació Pía Unión Sancti Pauli Apostoli. En el rerefons de tot plegat, hi ha una disputa immobiliària per la compravenda del monestir d'Orduña, un negoci que no ha prosperat i estaria en mans de la justícia per incompliment de contracte.

Lladrucs i mosques

Rodrigo Corral, un dels habitants de Belorado, ha denunciat als micròfons de l'Aquí Catalunya que a l'enrenou dels darrers dies cal afegir-hi les molèsties que ocasiona un viver de gossos que, des de fa un temps hi ha al convent: "borden moltíssim i fan molt de soroll quan arriba el moment de menjar (...) per no dir, les mosques que s'acumulen a l'entorn", explica. El nombre exacte de gossos no se sap, podrien ser una cinquantena, viuen en gàbies i "cap veí els ha vist mai fora d'elles", afegeix. Els afectats s'han posat en contacte amb l'ajuntament perquè temen que sigui una activitat il·legal

Un lloc de culte i oració

Els veïns esperen que el convent torni a ser el que era, "un lloc de culte i oració, on la gent va a missa i consumeix trufes". El poble viu amb preocupació la situació i espera que torni a la normalitat com més aviat millor: "és un actiu del poble (...) i s'està posant en risc per culpa de negocis estranys assessorats per un personatge de molt dubtosa reputació", diu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00