Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

Girona posa en marxa el pàrquing de bicicletes cobert i gratuït al Parc Central

Té lloc per 82 bicicletes i ha costat uns 90.000€, finançats en part per un fons Next Generation

Pàrquing de bicicletes, al Parc Central de Girona

Pàrquing de bicicletes, al Parc Central de Girona / BAF

L'Ajuntament de Girona ja ha posat en marxa el pàrquing de bicicletes tancat, cobert i gratuït del Parc Central, al costat de l'estació de tren i de busos. Hi ha lloc per 82 bicicletes i ha costat uns 90.000€, en part finançat per un fons Next Generation. Amb aquesta acció, l'Ajuntament vol contribuir a promoure una mobilitat sostenible. "Que algú pugui sortir de casa seva i fer tot el seu itinerari amb un vehicle sostenible. De la bici al tren o al bus. D'aquesta manera, s'evita el vehicle privat i es redueixen les emissions de CO2" ha explicat Cristina Andreu, regidora de transició ecològica i transformació urbana.

L'aparcament té càmeres de seguretat, però l’Ajuntament no té les bicicletes assegurades, és a dir, si hi ha un robatori va a càrrec de cada persona propietària.

Malgrat que en un principi es va parlar que seria de pagament, finalment l'aparcament serà gratuït. S'hi podrà accedir a través d'una aplicació mòbil, que requereix un número de telèfon i un correu electrònic. A més, el pàrquing disposa d'unes taquilles per guardar el casc i també hi ha un punt de manteniment.

L'objectiu és que hi hagi rotació i no es faci servir de pàrquing privat, des de l’Ajuntament han posat un límit d’estacionament de 72 hores (tres dies seguits). Quan passi aquest període, s'avisarà als propietaris que s'han estat més temps del permès i hauran d'anar a buscar la bicicleta al dipòsit de vehicles municipal. A més, es penalitzarà amb dies sense poder accedir a l'aparcament en funció del temps que s'hi hagi estat de més.

Reforç del sistema Girocleta

L'Ajuntament que ha aprofitat la inauguració per anunciar que ha reforçat la plantilla de la Girocleta amb una persona més, i s'han incorporat dues furgonetes elèctriques per redistribuir les bicicletes d'una estació a una altra. Està previst que en els mesos vinents obrin 5 estacions a Girona i de moment, ja han començat les obres a la rambla Xavier Cugat a Fontajau, i a Domeny. Cristina Andreu ha recordat que s'havien produït algunes molèsties en els últims mesos perquè hi havia moltes estacions que es quedaven sense bicis disponibles.

Amb l'obertura d'aquest nou espai al parc Central de Girona, el govern local vol estudiar ara quin perfil d'usuaris té i quins usos li donen. A partir d'aquí miraran si cal apostar per obrir espais similars en els aparcaments públics que ja hi ha a la ciutat. Andreu ha avançat que en els mesos vinents volen "testejar" ofertes per aparcar les bicis, tal com "ja fan altres ciutats" i apunta que els espais municipals soterrats són una bona opció per explorar solucions.

Girona posa en marxa el pàrquing de bicicletes cobert i gratuït al Parc Central

09:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716302401309/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00