Gastro | Ocio y cultura

El Tast a la Rambla celebra el seu desè aniversari amb 36 establiments i una programació vinculada a la Copa Amèrica

L'edició d'enguany es farà a la Plaça Catalunya combinant els espais de degustació amb música, activitats i showcooking

Presentació de la nova edició del Tast a la Rambla 2024

Barcelona

El Tast a la Rambla celebrarà la seva desena edició del 6 al 9 de juny amb la participació d'un total de 36 bars, restaurants i pastisseries. Com a novetat, i coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de vela a partir de l'agost, la programació estarà vinculada a aquest esdeveniment i aproparà a la ciutadania una mostra dels dotze països participants en aquesta competició esportiva. Hi haurà una tapa en representació de cada país i l'encarregat d'aquest espai serà Albert Ventura del restaurant 'Vraba'. Aquestes activitats formaran part de la Regata Cultural, que durant els següents mesos portarà a la ciutat més de 200 activitats culturals, artístiques, esportives gastronòmiques i vinculades al comerç per a reforçar el vincle de la ciutat amb la Copa Amèrica de vela - que se celebra per primera vegada a Barcelona i comença a partir del 22 d'agost-.

Els espais de degustació es combinaran amb diverses activitats com tallers, ponències de representants del sector, música i showcooking. Per primera vegada, s'instaura el Premi Tast a la Rambla 2024 que pretén ser un reconeixement a aquelles persones que treballen en i per la gastronomia. Enguany els premiats són la família Escribà "per ser inquilida de la Rambla i ha sabut lligar el nom de Barcelona a la millor pastisseria". El xef Albert Adrià serà l'encarregat d'entregar aquest guardó durant l'acte inaugural d'aquesta edició.

Tast a la Rambla

Tast a la Rambla / Carlos Gil

Com altres anys, el consum es realitzarà canviant tokens (1 token equival a 1 euro). Com a novetat, en aquesta edició es podrà pagar directament amb targeta de crèdit, mòbil o smartwatch. Cada tapa val sis tokens, és a dir, sis euros.

El Tast a la Rambla neix amb l'objectiu d'apropar l'alta cuina als ciutadans i visitants de Barcelona i amb la voluntat de reivindicar La Rambla com a gran eix lúdic barceloní. “El propòsit del Tast a la Rambla és recuperar l’orgull de la Rambla pels barcelonins, i enguany, sumant la força de l’America’s Cup, ens dona una oportunitat de presentar Barcelona a través de la gastronomia”, ha afirmat Jordi Valls, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona.

Per la seva banda, Nandu Jubany, xef en representació dels restauradors que participen al Tast, ha assenyalat que la setmana de la gastronomia de Barcelona serveix per apropar els restaurants a un ampli segment de públic que d’altra manera no tindria ocasió de conèixer-los. ”El Tast fa una tapa per tothom, a un preu realment ajustat”, ha explicat. D'altra banda, el president d'Amics de la Rambla, Pau Bosch, ha destacat que “l’ADN de La Rambla és esdevenir el carrer més hospitalari i icònic de la ciutat” i ha posat en valor la celebració del 10è aniversari de l'esdeveniment i celebra que aquest any es pugui vincular amb la Copa Amèrica.

Pau Bosch, president d'Amics de la Rambla

Pau Bosch, president d'Amics de la Rambla

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716823187976/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquesta edició es farà de nou a la plaça de Catalunya, un espai provisional que ja es va estrenar l'any passat, per tal d'evitar les obres de la Rambla de Santa Mònica. Aquesta vegada s'ampliarà la zona de degustació amb més taules i cadires, aprofitant els espais amb més ombra de la Plaça Catalunya.

Èrika García Pujol

Èrika García Pujol

Responsable digital de SER Catalunya. Graduada en periodismo por la Universidad Autònoma de Barcelona...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00