Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

L'avís del Centre Delàs per la Pau, després de l'acord amb Zelenski: "Espanya pot ser un objectiu militar"

El coordinador de l'organisme considera que amb l'acord subscrit, Espanya està entrant en guerra amb Rússia i creu que les fàbriques d'armes són susceptibles de ser atacades

Què implica l'acord entre els governs d'Espanya i Ucraïna per donar 1.000 milions en armes per a la guerra?

Què implica l'acord entre els governs d'Espanya i Ucraïna per donar 1.000 milions en armes per a la guerra?

10:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716884999752/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Espanya s'ha compromès a enviar armament a Ucraïna a través d'un paquet de suport per valor de 1.100 milions d'euros, una xifra rècord, i segons el coordinador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, això té implicacions. "El govern està exposant la seva població i territori a una guerra que no sabem com evolucionarà ni què pot passar", ha dit Jordi Calvo, en una entrevista l'Aquí Catalunya.

El pacte tindrà una vigència de deu anys, es revisarà anualment, i l'han subscrit el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, de visita a Madrid. Calvo creu que l'acord fa que Espanya prengui part "de manera molt directe" i ja estigui en guerra amb Rússia: "Quan entres en una guerra també poses en risc la teva població, allà on estan les empreses d'armes espanyoles que estiguin subministrant a Ucraïna".

El coordinador de l'entitat afirma que "el més prudent és no entrar-hi" i que "si visqués a prop d'una d'aquestes empreses estaria més inquiet, perquè pot ser un objectiu militar en un moment determinat".

Qui ven armes a Israel?

Sobre si Espanya envia armes a Israel, Jordi Calvo explica que des del 7 d'octubre s'ha continuat enviant equipament material, però no es tracta d'un gran volum. Afirma que l'episodi dels vaixells que finalment no van fer escala a Cartagena va ser una casualitat perquè hi va haver una filtració.

Està segur que això ha estat passant "cada setmana o cada mes", i que "segurament hi haurà molts més vaixells que volen passar per Espanya a carregar o descarregar armament i continuar el seu trajecte fins als ports israelians", tot i que no ho pot confirmar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00