Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El Barça és l'únic dels grans clubs d'Europa que no ha recuperat els ingressos pre-pandèmia

El club blaugrana segueix sent el club que més ingressa -tot i no haver recuperat els números anteriors a la Covid-, però també el que més gasta

El Barça és l'únic dels grans clubs d'Europa que no ha recuperat els ingressos pre-pandèmia

El Barça és l'únic dels grans clubs d'Europa que no ha recuperat els ingressos pre-pandèmia

18:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716984196987/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça és l'únic dels grans clubs d'Europa, dels que més facturen anualment, que no ha recuperat els ingressos anteriors a la pandèmia de la Covid-19. Segons els comptes oficials consultats, la facturació actual del club blaugrana està per sota dels números de la temporada 2018-19, a diferència dels seus principals competidors, que no només han recuperat ingressos sino que els han superat.

L'entitat culer va tancar el darrer any pre-Covid amb 990 milions d'ingressos -també inflats en 35 milions d'euros pel famós intercanvi Neto-Cillessen-, abans de veure reduïts els seus ingressos de manera radical per la pandèmia. Actualment, el club ha tancat l'últim exercici amb 859 milions d'ingressos (sense comptar les operacions extraordinàries de venda de patrimoni, les palanques), la mateixa xifra que es va pressupostar per aquest proper 30 de juny. Per tant, 30 milions per sota dels ingressos d'abans de la Covid-19.

Cap dels altres grans clubs europeus ha viscut aquesta situació. Dels clubs que més ingressen, el que més a prop ha quedat dels ingressos pre-pandèmia és el Manchester United, que únicament ha augmentat la seva facturació en relació a la temporada 2018-19 en 21 milions de lliures. La resta (Manchester City, Liverpool, Bayern, PSG i Real Madrid) han incrementat considerablement els ingressos.

Alguns experts consultats argumenten aquesta frenada en els ingressos amb tres motius: la venda de drets televisius futurs, que va comportar uns grans ingressos extraordinaris, però que signifia perdre cada temporada gairebé 50 milions en facturació per drets audiovisuals; haver caigut a la fase de grups de la Champions League les dues últimes temporades, un fet que ha significat prop de 26 milions de pèrdua; i la sortida de Messi, tot i que no hi ha dades per calcular-ne el seu impacte real.

ClubIngressos Pre-Covid (2018-2019)Ingressos 2022-23
Barça990M€859M€
Real Madrid757M€831M€
Manchester City535M£713M£
Manchester United627M£648M£
Liverpool605M£683M£
Bayern Munic750M€854M€
PSG636M€802M€

A més, el Barça és el club que més gasta d'Europa, tot i haver frenat el creixement en ingressos. En l'últim balanç, els blaugrana van presentar unes despeses de 1.136 milions, molt per sobre de qualsevol altre club. El segon que més gasta és el PSG, amb 838 milions, mentre que el tercer és el Real Madrid, amb 759 milions d'euros de despesa ordinària. El Manchester United gasta 680 milions (té pèrdues, com el Barça i el PSG), el Bayern es mou al voltant dels 650 milions, el Manchester City va presentar unes despeses de 596 milions la passada temporada i el Liverpool va signar 561 milions.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00