Aquí Catalunya
Política

Jordi Cañas: "Feijóo vol tornar al moment en què el PNB i Convergència podien fer president un candidat del PP"

El candidat de Ciutadans a les eleccions europees respon les preguntes de Pablo Tallón en menys d'una setmana de les eleccions

Entrevista a Jordi Cañas (Ciudadanos), a l'Aquí Catalunya

Barcelona

El candidat de Ciutadans a les eleccions europees de diumenge ha argumentat en una entrevista a l'Aquí Catalunya que "Feijóo fa els seus càlculs perquè vol tornar al moment que la gent del PNB i de Convergència podien fer president un candidat del Partit Popular". En aquest sentit, Cañas considera que Feijóo és el segon màxim beneficiari de la llei d'amnistia, "si l'amnistia prospera, que espero i crec que no, netejarà la possibilitat de pactar amb Junts. Volen (el PP) tornar a pactar amb la convergència contemporània". El candidat de la formació taronja ha fet aquestes declaracions després de l'anunci del líder dels populars d'explorar la possibilitat de tirar endavant una moció de censura contra Pedro Sánchez amb el suport del partit de Carles Puigdemont.

Eleccions europees i el risc de desaparèixer

Ciutadans va viure una batacada històrica la nit electoral del 12 de maig. Després d'anys al Parlament i d'haver guanyat les eleccions l'any 2017 amb 35 diputats, la candidatura que encapçalava Carlos Carrizosa no va aconseguir el mínim de vots que es necessiten per entrar a la cambra catalana. Tot apunta que les eleccions europees seran l'última oportunitat de la formació taronja per mantenir-se en alguna institució. En aquest sentit, el seu candidat, Jordi Cañas, ha dit que "tenint en compte les primeres enquestes (publicades en el començament de la campanya) és bastant possible obtenir representació a Europa". Preguntat per les últimes enquestes, que no contemplen aquesta possibilitat, el cap de cartell de C's ha defensat que "les últimes enquestes intenten condicionar el vot cap al PP o al PSOE"

Jordi Cañas ha sigut molt crític, durant tota l'entrevista, amb els temes que estan marcant la campanya de les eleccions europees. "Tot el debat que està marcant la campanya, el dia 10 no servirà de res. No es parlarà, ni d'extrema dreta, ni de la Begoña, ni de Milei, es parlarà de seguretat, economia, món digital, joves, indústria, etc".

Ascens de l'extrema dreta

Jordi Cañas ha admès que està preocupat per l'ascens de l'extrema dreta. El candidat de C's ha atribuït l'ascens de partits com VOX a parlar de debats que ni els liberals ni els socialdemòcrates han volgut abordar. "Si tu no expliques o dones solucions als aspectes negatius que tenen temes com la immigració, algú ho agafa, ho utilitz i ho explota des de l'excitació", ha explicat Cañas.