Què t'hi jugues!
Fútbol

Marc Ciria i Ivan Cabeza proposen reestructurar el deute i una nova emissió de bons per solucionar la situació del Barça

Al 'Què t'hi jugues!' comentem la ponència que van presentar dijous el financer, Marc Ciria i l'economista, Ivan Cabeza, ambdós socis del Barça, a la Barcelona Finance School

Marc Ciria i Ivan Cabeza proposen reestructurar el deute i una nova emissió de bons per solucionar la situació del Barça

Barcelona

El financer i soci del Barça, Marc Ciria, i el també soci del club i economista, Ivan Cabeza, van presentar dijous un acte en què van fer diagnòstic de la situació financera del club i van presentar la primera solució d'un paquet de mesures per reconduir-la.

Cabeza va fer una anàlisi en què que va explicar que al Barça "s'ha passat d'un cercle virtuós amb ingressos ordinaris molt superiors a les despeses a ser víctima d'un "cercle viciós que fa que l'entitat tingui un major endeutament". Aquest endeutament, segons Cabeza, puja fins als 2.777 milions d'euros amb l'estadi inclòs, i des del 2017 el Barça ha perdut 1.000 milions en el resultat de l'exercici ordinari.

Per revertir aquesta situació, Marc Ciria proposa fer un pla econòmic consistent en una reestructuració del deute de 800 milions d'euros a 15 anys, amb una carència de dos, és a dir, amb un marge de dos anys en què no es pagarien interessos fins a recuperar els ingressos que es generaran quan el club pugui tornar al nou Spotify Camp Nou.

D'altra banda, també proposa fer una nova emissió de bons que començaria el novembre de 2025 i que serviria per aconseguir liquiditat i reduir l'obligació financera espaiant-la amb l'objectiu de poder fer-hi front.

A més, els socis també van parlar de la tornada del Barça a l'Spotify Camp Nou i Cabeza va assegurar que "és evident que generarà una quantitat d'ingressos molt superior als que generava el Camp Nou, però ens podem trobar amb la paradoxa que aquest increment d'ingressos, bàsicament, serveixi només per pagar el deute de fer l'estadi".