Cada cop és més difícil dopar-se de manera efectiva: "Els mètodes són més sofisticats, però també es detecten abans"
Entrevista a Rosa Ventura, responsable del laboratori antidopatge de Catalunya
Entrevista Rosa Ventura (laboratori antidoping Catalunya)
09:17
Compartir
El código iframe se ha copiado en el portapapeles
<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1719395155878/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Barcelona
Queda un mes exacte per l'inici dels Jocs Olímpics i és per això que a l'Aquí Catalunya hi ha passat la responsable del laboratori antidopatge de Catalunya, Rosa Ventura, per parlar sobre la figura i el paper d'aquests laboratoris encarregats d'analitzar les mostres que es prenen als atletes.
"Ara és més difícil dopar-se de manera efectiva. Sempre hi haurà gent que es dopi, però cada cop és més complicat que funcioni i que no es detecti", explica, perquè de la mateixa manera que les substàncies han evolucionat, també les tècniques de detecció s'han millorat. Posa l'exemple de l'hormona del creixement, actualment més fàcil de detectar.
Les mostres es conserven als laboratoris fins a 10 anys, i per això moltes vegades (com en el cas dels jocs de Pequín) els casos de dopatge poden aflorar anys després. "No és perquè els laboratoris fessin malament la seva feina en el seu moment, sinó que naturalment les tècniques es perfeccionen i potser el que el 2008 no es detectava, el 2018 ja sí".
Laura Estrada
Periodista, part de l'Aquí Catalunya i del podcast Agafa el telèfon. Acaricio gats i odio la pinya.